Tauriņu ieleja Turcijā - vieta, ko var dēvēt par paradīzi zemes virsū

Turcija, kas atrodas uz Eiropas un Āzijas robežas ir tīkama daudziem ceļotājiem. Tiesa, šī brīnumainā un senā valsts ir kas vairāk par kūrortiem, spozmes pilno Stambulu, galvaspilsētu Ankaru un mošejām. Ja vēlies iepazīt pavisam citu Turciju, ieteicams doties uz Tauriņu ieleju – vietu, kur ikvienu sagaida laiskošanās skaistā pludmalē, naktis mazos bungalo un tikšanās ar krāšņajiem dabas brīnumiem – tauriņiem.

Turcijas tauriņu ieleja ir aizā ieslēpts skaists līcis. Visapkārt ir klintis, bet aizas apakšā atrodas debeszila pludmale. Tomēr, šī zaļā paradīze ir apskatīšanas cienīga vieta ne vien skaisto skatu dēļ, bet arī tādēļ, ka tās akmeņainā oāze ir mājvieta vairāk nekā 80 tauriņu sugām.

Tauriņu ieleju nereti dēvē par vietu, kur pavisam noteikti varētu atpūsties hipiji. Iedomājieties paši -  visapkārt ir bungalo, šūpuļtīkli, teltis. Tie, kuri nonāk vietā, var ļauties siltās saules staru glāstiem visas dienas garumā, izbaudīt zvaigžņotām debesīm pilnas naktis, grilēt turpat pludmales bārā, bet pēc tam doties uz tauriņiem piepildīto apvidu, kurā plūst ūdenskritumi, bet fotogrāfi var nodoties satriecošo ainavu bildēšanai.

Tauriņu ieleja atrodas uz Turcijas Likijas ceļa (Lycian Way), un ir valdības aizsargāta brīnumzeme. Lai nokļūtu ielejā, blakus esošajā pludmales pilsētiņā Ölüdeniz var iesēsties laivā, taču, ja esi pietiekami drosmīgs, ir iespējams doties arī piedzīvojumu ekspedīcijā, un uz Tauriņu ieleju doties pārgājienā no tuvējās klinšu pilsētiņas, kuru sauc Faraļa (Faralya). Tiesa, tā kā kāpiens ir stāvs, un dažās vietās tūristus tur vien virves, daži vietējie gan tomēr ir pret kalnā kāpšanu, taču daži apmeklētāji tomēr nespēj pretoties kārdinājumam Tauriņu ielejā nonākt tieši šādā veidā.

Lai vai kā, kad nonāksi Tauriņu ielejā, pilnīgi noteikti sapratīsi, ka tiem tūristiem, kuri šo vietu ir raksturojuši kā "vienu no skaistākajām, ko savā mūžā redzēsi", bijusi taisnība. Jāpiebilst, ka ja nu gadījumā esot Tauriņu ielejā nevēlies palikt teltī, blakus esošajos ciematiņos uz klintīm ir ne viena vien viesnīca, kurā pēc garās un aizraujošās dienas varēsi ļauties pelnītai sevis palutināšanai un atpūtai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Rija Bauska Hotel
,


Coral Travel Latvia
,


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39640117sec.