Četras brīnumainas alas, ko apciemot tūristiem

Viena no cilvēces vēstures liecībām ir alas – pasaulē to ir patiešām daudz un tās slēpj gana daudz mistēriju, kas arvien aizrauj zinātniekus, kuri tās pēta. Piedāvājam uzzināt par dažām iespaidīgām alām, kuras aizraus ar savu skaistumu un unikalitāti.

Jeita Grotto alas, Libāna

Jeita Grotto alas atrodas 20 kilometrus uz ziemeļiem no Libānas lielākās pilsētas Beirūtas. Šīs alus sistēmas izveidošanās ir ūdens un kaļķakmens mijiedarbības rezultāts. Pateicoties tiem, alās izveidojušies tādi kā kupoli dažādās formās un izmēros. Jeita Grotto alu sistēma ir vairāk kā 9000 metrus gara un tajā ir pasaulē lielākie stalaktīti, kuri izmērā sasniedz 8,20 metrus.

Mārvela ala (Grotto Of The Marvels), Spānija

Mārvela ala atrodas Aracenā – pilsētā, kas atrodas Spānijas dienvidrietumos. Tā tika atklāta 1886. gadā, bet publiskai apskatei tā ir pieejama kopš 1914. gada. Mārvela alu sistēmas garums sasniedz 2130 metrus, taču tūristiem ir ļauts apskatīt vien 1200 metrus no kopējā garuma.

Alu par skaistu vietu, ko noteikti vērts apciemot, ja esi Spānijā, padara tās iekšienē esošais ezers, kā arī neskaitāmie stalagmīti un stalaktīti, kuri laistās daudz un dažādās krāsās.

Apburtā aka Chapada Diamantina nacionālajā parkā (Enchanted well- Chapada Diamantina national park), Brazīlija

Chapada Diamantina nacionālajā parkā, kas ir Baijas apgabalā (aptuveni 400 km no Salvadoras) ir atrodama kāda īpaša aka. Šis milzīgais, iegrimušais baseins ir vairāk kā 36 metrus dziļš un tā ūdens ir tik skaidrs un tīrs, ka var redzēt tajā esošos akmeņus un senos koka stumbrus. Kad saule atrodas īstajā pozīcijā un tās stari izlaužas cauri akas spraugai, ūdenī izveidojas skaisti zils atspīdums – jebkurš, kurš to redz, nespēj nenovērtēt šīs vietas burvību.

Mira D`aire alu sistēma, Spānija

Mira D`aire ir Eiropā lielākā alu sistēma. Tos, kuri dodas pazemē, gaida aizraujoša tūre cauri vairākām krāsaini izgaismotām alām. Alu sistēmas pēdējā velvē, kura ir 110 metrus zem zemes virsmas, ir milzīgs ezers, mākslīgie ūdenskritumi un neatkārtojami skaistas mākslīgās strūklakas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62648892sec.