Ņujorkā atklās pasaulē pirmo pazemes parku

Pašā lielpilsētas džungļu vidū vecā pazemes tramvaju depo arhitekti plāno izveidot unikālu pazemes parku. Parku plānots veidot tā, lai tajā varētu iespīdēt arī saulesgaisma, tādējādi radot iespēju parkā augt arī kokiem un citiem augiem.

Atpūta pazemē: 2011. gadā divi Ņujorkas arhitekti, Džeimss Remzijs un Dens Berašs, izveidoja konceptu jaunam unikālam pazemes atpūtas parkam. Koncepts izpelnījies plašu ņujorkiešu atbalstu. Šis ir pirmais šāda veida atpūtas parks pasaulē.

Pateicoties jaunajām saules tehnoloģijām, fotosintēze ir iespējama arī pazemē, tādējādi radot iespēju ziediem un kokiem iegūt attīstībai nepieciešamo saules gaismu arī šāda veida parkā. Tas ir iespējams, zemē izveidojot saules gaismas kanālus, kas piegādās gaismu augiem, gaismai reflektējoties zemē.

Projekts tiks realizēts 8000 kvadrātmetru lielā platībā pašā Manhetenas centrā. Arhitekti plāno parku izveidot vecā tramvaju depo Viliamsburgas tilta apkārtnē. Depo atvēries tālajā 1908. gadā, taču kopš 1948. gada vairs netiek izmantots.

Projekts izveidots, necerot uz lielu atsaucību, taču radošo projektu finansējuma platformā Kickstarter ātrā laikā ieguvis milzu atbalstu, savācot vairāk kā 155.000 ASV dolāru no aptuveni 3.000 projekta atbalstītajiem, tādejādi radot iespēju projektu realizēt.

2012. gada septembrī arhitekti vecā noliktavā izveidoja tehnoloģijas modeli tās reālajos izmēros. Modelis divu nedēļu piesaistīja vairāk kā 11.000 cilvēku uzmanību, Remzijam un Berašam apliecinot interesi par šāda projekta izveidi. Turpmākos divu gadus projekta iniciatori plāno turpināt darbu pie tehnoloģiju un dizaina attīstības. Parku plānots atvērt 2018. gadā, taču vēl nepieciešams tikt pāri neskaitāmiem šķēršļiem, tostarp varas iestāžu plāniem šo teritoriju izmantot citiem nolūkiem. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48434997sec.