Kad Lielais Kanjons satiek Karību jūru… Eiropā

Kalnu grēda, kas atgādina Lielo Kanjonu, vienlaicīgi rada Karību jūras asociācijas – un tas viss pašā Eiropas vidū? Tie, kuri tam netic, var doties uz Francijas provinci pie Verdonas upes un apskatīt šo fenomenu pašu acīm.

Intensīvā lavandu smarža rada nelielu reibumu, bet skats uz 300 metrus dziļo bezdibeni ir citādāks: stāvās klintis skatu vietā Route des Crêtes, zem kuras tek Verdonas upe, izraisa vienreizēji valdzinošu emociju klāstu.

Verdonas kanjoni atrodas Nīcas apgabalā. Tas ir viens no grandiozākajiem un skaistākajiem kanjoniem visā Eiropā.

Verdona ir upe, kas ietek no Francijas Alpiem un plūst aptuveni 160 kilometru garumā. Ap upi esošās ainavas 1997. gada nodēvētas par Nacionālo parku.

Vieta tika atklāta 20. gadsimta sākumā, kad daži piedzīvojumu meklētāji, tostarp franču hidrologs Edoards – Alfrēds Martels, 1905. gadā pirmo reizi iepeldēja Verdonas dzīlēs. Šī bijusi ļoti bīstama un sarežģīta ekspedīcija.

Aptuveni 14 kilometrus garā pārgājienu taka Sentier - Martel ir pilna bīstamām lamatām. Ja ceļš reiz uzsākts, apgriezties nav iespējams. Labi apavi, pietiekami daudz pārtikas un lukturītis ir pati lielākā nepieciešamība, jo pārgājiens ilgst vismaz sešas stundas. 2005. gadā taka tika pārdēvēta par Sentiera Blanka – Martela taku, par godu Izidoram Blankam, kurš kopā ar Martelu devās Verdonas ekspedīcijā.

Mūsdienās Verdonas upe ir rāma un pieejama. Bija nepieciešams uzbūvēt piecus dambjus, lai spētu kontrolēt kaprīzo un straujo upi. Upes augštecē atrodas Lac de Sainte-Croix ezers, kas ir otrs lielākais ezers Francijā. Šis tirkīzzilais ezers atgādina Karību jūras eksotisko ainavu, savienojumā ar lavandu laukiem.

 "Skaistākais ezers provincē" – šis tituls apvidum prasīja lielus upurus. Vairāk kā 2000 hektārus ražīgu lauku tika nopludināti, viens ciems tika iznīcināts pilnībā, lai spētu parādīt ezera vienreizējos apmērus.

Aptuveni četrus kilometrus no ezera atrodas Moustiers-Sainte-Marie ciems. Ciemats ir viena no gleznainākajām vietām provincē – šauras ieliņas, mūra mājas, kalnu strauts, kas šķērso ielas piedod vietai romantisku noskaņu.

Rote Ziegeldächer, Zypressen, Pinien und knorrige Olivenbäume: Der Blick von der Steinkapelle aus dem zwölften Jahrhundert auf das Dorf und die urprovenzalische Landschaft ist fantastisch. Upe, kanjons, ezers un ciems kopa veido harmonisku līdzsvaru, ko noteikti ir vērts apmeklēt, dodoties ceļojumā uz Franciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39857388sec.