Cik droši ir ceļot uz Turciju?

Ņemot vērā pašreizējo saspringto situāciju Irākā un Sīrijā, kā arī teroristu draudus, kas tika vērsti pret vairākām Turcijas pilsētām, arvien vairāk tiek uzdots jautājums no ceļotāju puses – cik droši ir ceļot uz Turciju?

Saspringtā situācija ir izveidojusies, Irākas un Sīrijas nemieru rezultātā. Savukārt Turcija, iesaistot savu militāro darbību, ir pastiprinājusi konflikta intensitāti. Līdz ar to, šajā konfliktu sadursmē arī Turcija ir nonākusi nelabvēlīgā situācijā, kurā tiek apdraudēti tās iedzīvotāji. Tomēr, zinot to, ka Turcija ir arī iemīļots tūristu galamērķis, ceļošana uz austrumiem ir uz jautājuma zīmes.

Turcijas Ārlietu ministrija atzīst, ka, ņemot vērā esošo situāciju, ceļotājiem ir stingri ieteicams nedoties uz valsts austrumiem, vai atrasties tuvumā pie Sīrijas un Irākas robežām. Drošības līmenis ir novērtēts uz "trīs", kas nozīmē, ka tiek izsludināts daļējs ceļošanas brīdinājums noteiktiem reģioniem.

Daļēji bīstami drošības apstākļi ir atzīti šādām provincēm: Diyarbakir, Hakkari, Sirnak, Siirt un Elazig. Provincēs Ķīlis, Diyarbakır, Mardin, Betmens, Bitlis, Bingol, Siirt, Tundželi, Sirnak, Hakkari un Van  ir augsts drošības risks ceļotājiem.

Jāpiemin, ka slavenie brīvdienu galamērķi Turcijas Vidusjūras un Egejas jūras krastā - Antālija, Dalaman, Izmir, Bodrum – atrodas vairāk nekā 500 kilometru attālumā no robežas ar Sīriju un Irāku, līdz ar to tiek atzīti par drošiem.

Lielajās pilsētās, piemēram, Stambulā, arī pastāv sava veida bīstamības risks. Saskaņā ar Turcijas plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem, tuvākajā nākotnē uzbrukumus pilsētai, diemžēl, nevar izslēgt. Minētā iemesla dēļ ir ļoti ieteicams sekot instrukcijām no vietējām Turcijas iestādēm, lai izvairītos no ārkārtas situācijām un augstas bīstamības pakāpes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.27350307sec.