Cik droši ir ceļot uz Turciju?

Ņemot vērā pašreizējo saspringto situāciju Irākā un Sīrijā, kā arī teroristu draudus, kas tika vērsti pret vairākām Turcijas pilsētām, arvien vairāk tiek uzdots jautājums no ceļotāju puses – cik droši ir ceļot uz Turciju?

Saspringtā situācija ir izveidojusies, Irākas un Sīrijas nemieru rezultātā. Savukārt Turcija, iesaistot savu militāro darbību, ir pastiprinājusi konflikta intensitāti. Līdz ar to, šajā konfliktu sadursmē arī Turcija ir nonākusi nelabvēlīgā situācijā, kurā tiek apdraudēti tās iedzīvotāji. Tomēr, zinot to, ka Turcija ir arī iemīļots tūristu galamērķis, ceļošana uz austrumiem ir uz jautājuma zīmes.

Turcijas Ārlietu ministrija atzīst, ka, ņemot vērā esošo situāciju, ceļotājiem ir stingri ieteicams nedoties uz valsts austrumiem, vai atrasties tuvumā pie Sīrijas un Irākas robežām. Drošības līmenis ir novērtēts uz "trīs", kas nozīmē, ka tiek izsludināts daļējs ceļošanas brīdinājums noteiktiem reģioniem.

Daļēji bīstami drošības apstākļi ir atzīti šādām provincēm: Diyarbakir, Hakkari, Sirnak, Siirt un Elazig. Provincēs Ķīlis, Diyarbakır, Mardin, Betmens, Bitlis, Bingol, Siirt, Tundželi, Sirnak, Hakkari un Van  ir augsts drošības risks ceļotājiem.

Jāpiemin, ka slavenie brīvdienu galamērķi Turcijas Vidusjūras un Egejas jūras krastā - Antālija, Dalaman, Izmir, Bodrum – atrodas vairāk nekā 500 kilometru attālumā no robežas ar Sīriju un Irāku, līdz ar to tiek atzīti par drošiem.

Lielajās pilsētās, piemēram, Stambulā, arī pastāv sava veida bīstamības risks. Saskaņā ar Turcijas plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem, tuvākajā nākotnē uzbrukumus pilsētai, diemžēl, nevar izslēgt. Minētā iemesla dēļ ir ļoti ieteicams sekot instrukcijām no vietējām Turcijas iestādēm, lai izvairītos no ārkārtas situācijām un augstas bīstamības pakāpes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61131597sec.