10 veidi kā ekonomiski iepazīt Stokholmu

Kurš gan nevēlās redzēt apburošo Stokholmu, baudot tās vēsturisko šarmu, un iepazīstot tās plašās iespējas aktivitātēm. Turklāt, ja to ir iespējams darīt ietaupot finansiālos līdzekļus, tad ceļošana uz piejūras pilsētu ir pavisam vilinoša doma. Lūk, 10 veidi, kā ekonomiski iepazīt Stokholmu!

Peldošās viesnīcas

Eiropā slavenās laivu viesnīcas - vai botels – ir atjaunotas vēsturiskas laivas, kuras tagad izmanto kā mūsdienu naktsmītnes - un Stokholmas piestātnēs tādu ir samērā daudz. Pilsētas Boat Hotel-hostel maksā daļu no tā, kas būtu jāmaksā par viesnīcas numuriņu pilsētas centrā. Piemēram, bijušā zvejas laivā Red Boat Malaren maksa par nakti un brokastīm četrvietīgā istabā ir no 23 eiro, savukārt nakts privātā numuriņā ar brokastīm – no 106 eiro. Turklāt, paliekot pa nakti "peldošajās viesnīcās", tiks gūta vienreizēja pieredze, baudot nakts romantiku mājīga laivā Stokholmas piestātnē.

Vintage rajoni

Budžetam draudzīgākie rajoni un Stokholmas dinamiskākās pilsētas ainas ir redzamas eklektiskajā Södermalm (Söder) rajonā. Vintage veikali, etniski restorāni, kafejnīcas un ekscentriska naktsdzīvi tiek piedāvāta šajā Stokholmas rajonā. 17.gs. graustu rajons, kas atrodas uz dienvidiem no Folkungagatan in Södermalm, kuru sauc par SoFo sevī glabā visvairāk vintage burvības nekā jebkurā citā vietā pilsētā.

Teātris parkā

Kad svaigais vasaras gaiss vedina doties ārpus savām mājām, daudzi Stokholmas iedzīvotāji izvēlās dienu pavadīt laiski pastaigājoties parkos un nododoties aktivitātēm dabā. Tieši pilsētas parkos ir iespējams atrast muzikālus priekšnesumus un teātra trupas izrādes, kuras uzstājās kā daļa no Parkteatern māksliniekiem.

Pastaigu tūres

Lai gan Stokholma ir izpletusies pāri 14 salām, tā ir diezgan kompakta, lai to iepazītu pastaigājoties pa bruģētajām ieliņām. Tomēr, ja vēlme ir vadīties pa labākajiem pilsētas vietām, kā arī gūt jaunu informāciju par ēkām un nelielu vēstures ieskatu, tad ir vērts izmēģināt vienu no ekskursijām. Free Tour kompānija piedāvā divu veidu dienas ekskursijas: Modern Stockholm, kas koncentrējas uz mūsdienu arhitektūru, un Medieval Stockholm, kas vadās pa vecpilsētu. Atiešanas laiki ir 10:00 un 13:00 un ekskursija tiek vadīta angļu valodā. Gidi strādā par kabatas naudu.

Dizaini, ko var atļauties

Stokholma viennozīmīgi ir Zviedrijas radošuma dzirksts. Slaveniem dizaineriem un citiem amatniekiem pilsētā darbojās dizaina veikali, stila mājas un radošas kolekciju izstādes. Tomēr nav nepieciešams uzskatīt, ka liels šķērslis šajā gadījumā būtu finanses. Designtorget un Lagerhaus dizaina ķēdes pārdot par salīdzinošu optimālām cenām tekstilu un kancelejas preces, virtuves, mēbeles, lampas, grāmatas par zviedru kultūru un virtuvi.

Augstas klases ātrās ēdināšanas vietas

Ja vēlies baudīt gardu maltīti par demokrātiskām cenām, tad noteikti lejupielāde bezmaksas telefona aplikāciju StreetKäk, lai atrastu labākos piedāvājumus un vietas, kur ieturēt ātru maltīti. Lai baudītu gardu burgeru, ir ieteicams mēģināt fast food ķēdi Max, kur katrs burgers ir svaigi taisīts pēc pasūtījuma. Tomēr, ja dodat priekšroku pusdienām ar dakšu un nazīti, tad labs variants ir Dagens ratt vai Dagens lunch, kas par pieņemamām cenām cienā ar opciju bagātu bufeti.

Velobrauciens pa Djurgården

Kungliga Djurgården ir galvenais Stokholmas parks, kas atrodas uz atsevišķas salas kopā ar daudziem pilsētas vēsturiskajiem muzejiem, pilīm, dārziem un citām atrakcijām. Lai pagūtu visu apskatīt, atliek vien iznomāt velosipēdu no Stokholmas pilsētas un baudīt nesteidzīgu braucienu pa parku.

Bērniem draudzīgas bibliotēkas

Ceļotāji ar bērniem vienmēr novērtē cik bērniem draudzīga ir Stokholma, ar tās daudzajiem piedāvājumiem un atlaidēm ģimenēm ar bērniem. Piemēram, vecāki ar bērniem var izbaudīt bezmaksas braucienu autobusos, kā arī ir daudzas citas aktivitātes un vietas, kas īpaši interesantas ir bērniem. Vienas no bezmaksas aktivitātēm ir bērnu darbnīcas, bibliotēkas, muzeji un izrādes, piemēram, Junibacken, kas veltīta bērnu grāmatu varoņiem, piemēram, Pepijai Garzeķei.

Pasaules garākā izstāde

Par 2 eiro var iegādāties biļeti, lai brauktu ar Stokholmas metro sistēmu visu dienu, un izpētīt iespaidīgos mākslas darbus Stokholmas metro stacijās. Piezīme - jūs varat braukt visu dienu bez iziešanas, bet, ja izejat no metro stacijas, tad katra biļete ir derīga 75 minūtes. Jūs varat izvēlēties iegādāties 24 stundu biļeti, kas maksā 9 eiro. Atzīta kā pasaules garākā mākslas izstādē, 110 km garumā, tā ietver dažādas gleznas, skulptūras, mozaīkas, flīzes, iekārtas un citu displeju salikumus, kas veidoti, iesaistoties ap 150 mākslinieku vairāk nekā 90 no pilsētas 100 stacijām.

Māksla par brīvu

Stokholma ir bagāta ar muzejiem, no kuriem daudzi ir iekļauti Stockholm Pass kartē. Šī vienu līdz četru dienu karte ļauj piekļūt vairāk nekā 75 atrakcijām un muzejiem, un nodrošina neierobežotu braukšanu sabiedriskajā transportā. Kartes cena par vienu dienu ir 42 eiro, par četrām – 68 eiro. Tomēr, ja nav vēlmes iegādāties Stockholm Pass karti, tad bezmaksas ir iespējams apmeklēt viduslaiku un Jūrniecības muzeju. Daudzi muzeji piedāvā arī bezmaksas ieeju konkrētās dienās un laikos. Piemēram, izcilais Stokholmas Laikmetīgās mākslas muzejs Moderna Museet Šepsholmena salā piedāvā bezmaksas ieeju piektdienās no plkst. 18:00 līdz 20:00. Savukārt otrdienās no plkst. 05:00 līdz 20:00 ir iespējams apmeklēt Nobela muzeju par brīvu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.33106112sec.