Pieci neparasti un slēpti ceļojumu galamērķi

Ja jūs vēlaties neparastu piedzīvojumu, sāciet ar tāda ceļojuma galamērķa izvēli, par ko vēl nekad neesat dzirdējuši – vismaz līdz šim. 

Meroe, Sudāna

Domājat, ka senie ēģiptieši bija vienīgie, kas cēla piramīdas? Apdomājiet vēlreiz. Nīlas ieleja, kas dziļi iestiepjas Sudānas dienvidos, senās Nūbijas teritorijā, sevī slēpj ap 200 piramīdām, kas datētas ar 800. gadu p.m.ē. Lai gan šīs piramīdas nav tik lielas kā Gizas piramīdas, to neskartā apkārtne kompensē to. Arheoloģiskajos izrakumos šeit ir atklāti romiešu bronzas izstrādājumi, smalki reljefa kokgriezumi un keramikas izstrādājumi, ko iespējams aplūkot Hartumas nacionālajā muzejā. Meroe ir iekļauta arī UNESCO Pasaules Mantojuma sarakstā. 

Nukus, Uzbekistāna

Šī smilšu pielietā padomju laikos celtā pilsēta noteikti nav tipiska tūrista ceļojuma galamērķu sarakstā, bet aiz tās pliekanās ārienes slēpjas kas absolūti satriecošs: Savitsky galerija, kas zināms arī kā aizliegtās mākslas muzejs. Šeit vienuviet atrodas pasaulē galvenā 20. gs. krievu avangarda glezniecības kolekcija un ietver tādu slavenu autoru kā Sokolova, Kamarovska un Amaravellas grupas pārstāvju darbus. Mākslas darbi apkopoti jau 60. gados. 

Mešheda, Irāna

Mešheda atrodas Irānas ziemeļaustrumos un ir viena no svarīgākajām svētceļojumu vietām islāma pasaulē. 9. gs. celtā Imam Reza shrine mošeja ir pasaulē lielākā – vairāk pēc tās dimensijām, nekā ietilpības. Tā telpās ir aicināti arī tie, kas nav musulmaņi, lai aplūkotu mošejas pagalmu, lūgšanu zāles, kā arī apmeklētu bezmaksas lekcijas par šo svētnīcu vēsturi un šīs mošejas nozīmi. 

Kakheti, Gruzija

Ja arī jūs neesat dzirdējuši par Kakheti, tad noteikti esat dzirdējuši par tās slavenāko izgudrojumu – vīnu. Gruzīni vīnu dara jau 8000 gadu un pavisam nesen ir palielinājusies interese par tradicionālajām vīna gatavošanas tehnikām. Nozīmīga vieta Kaheti ir arī Ikalto klosteris, kur pareizticīgo priesteri glabājuši vīnkopības ierakstus, slēpjot svētā vīna pagrabus, kas ir ievērojami lielāki par draudzei reāli nepieciešamo.

Zanskara, Indija

Augstu Tibetas plato starp Kašmiru un Ladakhu atrodas Zanskara – viena no visizolētākajām un skaistākajām vietām Indijas Himalajos. Šo vietu iespējams sasniegt divu dienu garā pārbraucienā vasarā vai nedēļu ilgā ceļā pa aizsalušu upi ziemā. Zanskara ir mājas seniem Budistu tempļiem, izpostītiem cietokšņiem un pilīm. Šeit arī iespējams doties vienreizējā kalnu pārgājienā ar iespējamību redzēt sniega leopardu. Tā kā masveida tūrisms šo slēpto vietu vēl nav skāris, tad ir iespējams aplūkot ieleju tādu, kāda tā bijusi gadsimtiem atpakaļ. Ļoti iespējams, ka tieši jūs būsiet vienīgais ārzemnieks šajā ciemā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15897608sec.