5 iemesli, kāpēc apciemot Gruziju tieši tagad

Starp Kaukāza kalniem ziemeļos, Melno jūru rietumos un sausiem tuksnešiem dienvidos atrodas maza valsts, kas robežojas ar Krieviju, Azerbaidžānu, Armēniju un Turciju. Tā nav tikai dažādu kultūru krustpunktā, bet ir arī vieta ar lieliskām ainavām. Ja vēl gadu atpakaļ daudzi varētu nezināt, kur tad īsti atrodas tāda valsts kā Gruzija, tad jau tagad tā pamazām kļūst par vienu no Eiropas karstākajiem ceļojumu galamērķiem. Lūk, pieci iemesli, kāpēc apmeklēt Gruziju tieši tagad.

1. Tbilisi – Gruzijas galvaspilsēta

No skaistiem balkoniem Tbilisi vecpilsētā līdz persiešu stila sēra vannām, kas klātas ar tirkīza mozaīkām līdz unikālām jūgendstila ēkām, kas līdzās futūristiska stila stikla ēkām – Tbilisi ir pilsēta, kas iedvesmo. Gruzijas galvaspilsēta atrodas Kūra upes krastos un ir kalnu ieskauta no trim pusēm. Arheologi ir noteikuši, ka pirmie iedzīvotāji pilsētas teritorijā uz dzīvi apmetušies 4. gadu tūkstotī p.m.ē. Tā kā Tbilisi ir bijusi senā Zīda ceļa krustpunktā, tā ir kļuvusi par multikulturālu vietu ar etnisku daudzveidību un eklektisku arhitektūru.

Vēl Tbilisi ir ievērojama ar samā termālajām vannām Abanotubani reģionā. Vannas ir veidotas pēc Persiešu tradīcijām – tajās tiek izmantoti termālie ūdeņi. Tbilisi pilsētas nosaukums cēlies no sena gruzīnu vārda „tbil”, kas tulkojumā nozīmē „silts”, kas saistāms ar šeit esošajiem termālajiem sērūdeņiem.

Dodoties vecpilsētā, skatam atklāsies gruzīnu un armēņu baznīcas, mošejas un sinagogas, kā arī uz ziemeļiem vistālāk esošā Zoroastrisma ugusn tempļa drupas. 

2. Ušguli – visaugstākais ciemats Eiropā

Aptuveni 2200 km augstienē Kaukāza kalnos atrodas visaugstāk esošais ciemats Eiropā. Šis ciemats ir atpazīstams ar saviem viduslaiku aizsardzības torņiem, kas atrodas pie ikvienas mājas. Ušguli un augšējais Svaneti reģions ir iekļauts UNSECO Pasaules mantojuma sarakstā.

3. Vīna dzimtene

Kad iedomājamies par vīna izcelsmi, parasti pirmā prātā nāk Francija, Itālija, Grieķija vai Persija, bet tieši Gruzija ir viens no senākajiem vīna reģioniem pasaulē. 2003. gadā arheologi uzgāja arī pierādījumus tam, ka jau akmens laikmetā 8000 gadus senā vēsturē šejienes iedzīvotāji darījuši vīnu. Kopš tā laika tieši vīns ir daļa no Gruzijas kultūras un nacionālās identitātes. 

4. Noslēpumainās alu pilsētas

Gruzija ir mājvieta dažām no neprastākajām alu pilsētām Eiropā. Tikai šo pilsētu, kas sastāv no alām, dēļ vien ir vērts apciemot šo valsti. Vissenākā ir Uplitstsikhe – sena apmetne, kas novietota gleznainā vietā. 

5. Supra – tradicionālas gruzīnu svinības

Viens no labākajiem veidiem, kā iepazīt valsti, ir baudīt tās tradicionālos ēdienus. Esot šeit, jānobauda vietējā maize ar sieru – „khachapuri”, tāpat noteikti jāizmēģina „khinkhali”, kas ir ar aromātisku gaļu pildīti pelmeņi. Tad šeit vēl tiek gatavoti gardi salāti ar valriekstu mērci, pupiņu sautējumi, šašliki u.c.

Protams, Gruzija sevī slēpj arī attālas un noslēpumainas kalnu pilsētiņas, Eiropā vissirreālāko muzeju, kurā iespējams uzzināt vairāk par Jozefu Staļinu, skaistas un senas baznīcas un, protams, Gruzijā jūs sagaidīs viesmīlīgi un atvērti cilvēki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51153517sec.