10 skaistas pilsētas, kuras jāapciemo katram ceļotājam

Katrs no šajā sarakstā minētajiem ceļojumu galamērķiem ir atzīmējams ar īpašu stāstu. Šie tālāk nosauktie ceļojumu galamērķi ir ideāli piemēroti tiem, kas ceļo ar vienu vienīgu mugursomu plecos, lai paplašinātu savu redzesloku un gūtu jaunus iespaidus. Ja esat viens no viņiem, tad šīs 10 pilsētas spēs jums dot cerēto un pārsteigt. 

Brige, Beļģija

Pasaku pilsēta atrodas Beļģijas flāmu reģionā. Tā ir bagāta ar lielisku viduslaiku un gotikas arhitektūru. Sapņaini kanāli un bruģētās ieliņas rada romantisku atmosfēru, kas atmodina viduslaiku noskaņas. Noīrējiet velosipēdu un dodieties cauri šaurajām ieliņām, ko iespējams apskatīt tikai ar kājām vai velosipēdu. Ja ir izdevība, tad dodieties laivu tūrē pa pilsētas kanāliem. Brige piedāvā romantiskas tūres, ko atcerēsies ikviens pilsētas apmeklētājs.

Krakova, Polija

Šī Polijas pilsēta piedāvā apskatīt brīnišķīgas vēsturiskas vietas un kultūras nozīmes apskates objektus. Pirmā lieta, kas ikvienam ceļotājam šajā pilsētā jāapskata ir Aušvicas koncentrācijas nometne, gotikas stila Vāveles pils, kā arī jāizmēģina vietējā virtuve un nacionālie dzērieni kā, piemēram, tatanka, kā sastāvā ir nacionālais degvīns žubrovka un ābolu sula. 

Florence, Itālija

Florencei, kurā meklējami renesanses pirmsākumi, jābūt katra ceļotāja galamērķu sarakstā. Atbraucot uz šo pilsētu, jūs jutīsieties kā citā pasaulē. Apmeklējiet mākslas muzeju Galleria degli Uffizi, kurā iespējams skatīt Sandro Botičellī slavenākos mākslas darbus, ieskaitot, „Pavasari” un „Venēras dzimšanu”. Savukārt visiem mīlētājiem obligāti jāapmeklē Bargello muzejs, kur iespējams skatīt Mikelandželo, Donatello, Sansovīno un citu slavenu skulptoru darbus. Modes cienītāji varēs izbaudīt Gucci muzeju. Šī pilsēta izmaksu ziņā nebūs lēta, taču jūs to noteikti izbaudīsiet. 

Stambula, Turcija

Šī pilsēta, kas atrodas uz diviem kontinentiem, ir lieliskas kultūras un vēstures vērtība. Ja esat no tiem ceļotājiem, kas vēlas izbaudīt citādāku pieredzi, tad šis ir īstais galamērķis – tā būs ievērojami atšķirīga no Rietumu pasaules kultūras. Dodieties iepirkties vietējos tirgos un droši kaulējieties – tā šeit ir daļa no kultūras. 

Kioto, Japāna

Ir daudz nostāstu par to, cik Kioto ir dārgi, taču jūs variet būt pilnīgi droši, ka Kioto ir ļoti pieejama pilsēta. Jums tikai jābūt uzmanīgiem, kur guļat un ēdat, jo tāpat kā citviet pasaulē, arī šeit šādās vietās cenas var būt ļoti augstas. Ārpus pilsētas daudzus tempļus ir iespējams apmeklēt par brīvu, taču dažos būs jāmaksā ieejas maksa.

Parīze, Francija

Šīs romantikas un mīlestības pilsēta ar patiešām skaisto arhitektūru aizraus jūsu elpu. Ja vēlaties apskatīt patiešām visu Parīzi, tad jums būs nepieciešamas dažas dienas, jo ikvienam šīs pilsētas stūrim ir kāds vēsturisks noslēpums. No Luvras līdz Eifeļa tornim jūs būsiet pārsteigts par skaistumu, ko piedāvā šī pilsēta. Ja nekad neesat bijis Disnejlendā, tad Parīzes Disnejlendā jūs sajutīsieties kā bērnībā. 

Niša, Serbija

Šī pilsēta Serbijas dienvidos ir bijusi noniecināta no ceļotāju puses, jo vairāk vilina valsts galvaspilsēta Belgrada. Ja apmeklējat Nišu augustā, tad jums būs iespēja apmeklēt Nišvilas Džeza festivālu, kurā katru gadu vienkopus pulcējas vairāki pasaulē slaveni džeza mūziķi. 

Dublina, Īrija

Ja esat alus cienītājs, tas jums jādodas uz šejieni baudīt Guiness alus. Jūs noteikti būsiet priecīgi arī dzirdēt, ka visi nacionālo muzeju apmeklējumi šeit ir par brīvu. Dublina no vairākuma Eiropas pilsētu atšķiras ar to, ka par baznīcas apmeklējumu jums būs jāmaksā. Dublina ir dārga pilsēta, tāpēc rūpīgi apsveriet, kur nakšņot un ieturēt maltītes. Bet, kad satiksiet vietējos iedzīvotājus, viņi jums noteikti ieteiks labākās vietas, kurās pusdienot un vakariņot. 

Londona, Lielbritānija

Arī Londona ir samērā dārga pilsēta. Jūs varat ietaupīt uz izmitināšanas un ēdināšanas izmaksām, ja iepriekš būsiet sagatavojies situācijai. Apmeklējiet Bekingemas pili un tuvējo Zaļo parku. Šeit jūs atradīsiet daudz skaistu dabas objektu, kas liks aizmirst, ka esat aizņemtā pilsētā. Muzeju apmeklējumi šeit ir bezmaksas, taču, ja vēlēsieties apmeklēt kādu izstādi, nāksiet iegādāties ieeja biļeti. 

Drēzdene, Vācija

Šī pilsēta, kura apvieno seno un jauno, ir iekļaujama katra ceļotāja galamērķu sarakstā. Apmeklējiet 18. gs. celto rokoko stila Cvingera muzeju kompleksu. Idilliska vieta ir arī Elbas upes krastiem. Šī pilsēta ir jāapmeklē ikvienam, kas vēlas atpūsties senatnīgā pilsētā un baudīt pilsētas skaisto arhitektūru. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15282607sec.