TOP 5 labākās ceļojumu filmas pasaules vēsturē

Par ceļošanu ir sarakstītas grāmatas, dzirdēti daudzi neticami stāsti, redzētas elpu aizraujošas fotogrāfijas un sapņots. Ceļošana ir bijis arī iedvesmas avots daudzu filmu radīšanā no kino pirmssākumiem. Dažas no tām apkopotas tālāk, dodot iespēju uzņemt ceļošanu iedvesmojošo entuziasmu.

1. "Tas notika vienu nakti'' ("It happened one night", 1934)

Divas agrīnās Holivudas kino zvaigznes – Klārks Geibls un Klodete Kolberta – filmējās kā pāris Frenka Kapra režisētajā filmā. Filmas sižetā izveidojas pāris, kad Klodetas atveidotā Ellija, kas tikko aizbēgusi no mājām un savas ģimenes, autobusā satiek Klārka atveidoto Pīteru. Šī tikšanās noved līdz ceļojumam pāri visai valstij un, protams, īstai mīlestībai. Filma ir ieguvusi piecas Kinoakadēmijas balvas, bet tā noteikti ir labāk zināma ar ainu, kurā Ellija stopojot paceļ nedaudz svārkus.

2. ''Oza zemes burvis'' ("The Wizzard of Oz’’, 1939)

Doroteja dodas uz Ozu ne ar automašīnu, bet gan – ar lauku māju. Tikai ejot pa zelta ķieģeļu ceļu uz Smaragda pilsētu, kur viņa varēs atrast ceļu atpakaļ uz Kanzasu. Gluži kā īstā ceļojumā, Doroteja pa ceļam uz Smaragda pilsētu nonāk dažādās citās aizraujošās vietās, kā arī sastop ceļabiedrus, ar ko kopīgi doties pie Ozas burvja.

3. ''Bonija un Klaids'' ("Bonnie and Clyde", 1967)

Divas Holivudas zvaigznes Feja Danaveja un Varens Bītijs atveido galvenos filmas varoņus – Boniju un Klaidu Artūra Pensa klasiskajā filmā. Filmas motīvs – "Viņi ir jauni... iemīlējušies... un nogalina cilvēkus,". Bonija un Klaids ceļo viscaur valstij, izdarot noziegumus un slepkavojot garāmgājējus.

4. ''Trakais Pjēro'' ("Pierrot le Fou", 1965)

Galvenās lomas atveidotājs Žans Liks Godārs 1966. gada filmā kā Pjēro izdzīvo kopīgus piedzīvojumus ar Ferdinandu un Mariannu, pārkāpjot vairākus likumus, ceļojot pa Franciju. Neskatoties uz filmas vardarbīgo toni, tajā tiek atainota skaistā un romantiskā Parīze un Francijas dabas ainavas.

5. ''Bezrūpīgis braucējs'' ("Easy rider", 1969)

Pēc veiksmīga narkotiku darījuma Dienvidkalifornijā, garmatainais Vaijats, ko filmā atveido Pīters Fonda, un Billijs (aktieris Deniss Hopers) uzlec uz saviem motocikliem un dodas uz austrumiem Ņūorleānas virzienā īstās, lai atklātu īsto "Ameriku". Hopera debija režijā bija radošs un izšķirīgs brīdis amerikāņu kino – tas bija pārsteigums, kas tika atklāts 60. gadu kontrkultūras kustībā un ļāva izbeigt Jaunās Holivudas kultūru, dodot filmu autoriem zināmu brīvību izpausties.

Pilno TOP 20 labāko ceļojumu filmu pasaulē sarakstu skatiet šeit!

Filmas "Tas notika vienu nakti'' populārākā epizode:


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26015496sec.