Kā šķērsot ielu citās pasaules valstīs?

Liekas, ka ielas šķērsošana ir ļoti elementārs pasākums, bet tas tā nav visās valstīs. Gandrīz katrā valstī ir kādi "zelta likumi", lai savu gājienu pāri ielai padarītu drošāku.

Ciemojoties Ņujorkā, esi īpaši modrs, jo mašīnu skaits ir tik liels, ka reizēm šoferi var nepamanīt gājēju. Lieka piesardzība par ļaunu nenāks.

Romā gājējiem ceļš jāšķērso pārliecinoši un bez apstājas. Nav ieteicams spert vienu soli un apstāties, tad atkal divus un apstāties, jo tā tiek mulsināts autovadītājs un temperamentīgie itāļi spiedīs gāzi grīdā uzreiz kā būsi apstājies. Sākumā būs grūti pārliecinoši šķērsot ielu, bet pēc laika visi pierod pie drosmīgā soļa.

Vjetnamā nekontrolēta krustojuma šķērsošana ir līdzīga kā Romā, bet tas ir pietiekami biedējoši, jo motorolleru kustība ir masīva. Jāpiemin, ka jāiet pietiekami lēni un mierīgi, lai gājējs tiktu pamanīts. Tas nebūs pārsteigums, ja kāds nejauši aizķers gājēju ar braucamrīka spoguli.

Lielbritānijā ceļu varat šķērsot droši un mierīgi, jo autovadītāji ir ļoti pieklājīgi un visur ir uzstādītas gājēju pārejas norādes. Galvassāpes vienīgi var sagādāt riteņbraucēji.

Bangkokā uzsākot šķērsot ielu noteikti paceliet roku, lai brīdinātu autovadītājus, ka dodaties pāri ielai.

Indijā uz ceļa valda haoss, mašīnu apdzīšana notiek no abām pusēm un tas padara ielas šķērsošanu neprognozējamu. Bet pārsteidzoši ir tas, ka tiklīdz gājējs sāk šķērsot ceļu, autovadītāji parasti apstājas.

Vācijā, Vīnē un Sietlā gājēji šķērso ielu tikai tam paredzētajās vietās un nekādā gadījumā pie sarkanās gaismas.

Noteikti ir redzēti daudzie mašīnu paneļa kameru video par to, kā gājēji šķērso ceļu Krievijā. Autobraucēji ir pārdroši un gājējiem šī valsts nav droša. Vislabākais veids kā nokļūt ielas otrā pusē ir izmantot helikopteru!

Libānā ielas šķērsošana līdzinās video spēlei. Sākumā šķērso pirmo ceļa daļu līdz pusei, cik ātri vien iespējams un tad, skrienot steidzies pāri otrai pusei. Tas ir diez gan jautri.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12357998sec.