150 dienās ar divriteni un airu laivu līdz Riodežaneiro - piedzīvojuma laiva jau nogādāta Rīgā

"Bored of Borders" Riodežaneiro piedzīvojuma laiva jau nogādāta Rīgā
Ceļotāju komanda "Bored of Borders, kuras biedri Kārlis Bardelis un Gints Barkovskis turpina aktīvi gatavoties gaidāmajai ekspedīcijai "Ar divriteni un airu laivu uz Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm", šodien Rīgā saņēmuši okeāna airu laivu, ar kuru plāno šķērsot Atlantijas okeānu.

Laiva tika iegādāta Anglijā, no kurienes ar Latvijas transporta un loģistikas kompānijas "Kurbads" gādību tika atvesta uz Latviju.

"Pamatideja ir 150 dienās ar divriteni un airu laivu veikt distanci no Latvijas līdz XXXI vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu norises vietai Riodežaneiro Brazīlijā. Visa velo un laivas posma garumā netiks izmantoti nekādi papildus dzinējspēki, līdzi nedosies atbalsta transports vai glābšanas kuģis, paļausimies uz saviem spēkiem," sacīja Kārlis Bardelis.

Laivas transports uz Latviju ir viens no rūpīgi plānotā sagatavošanās posma etapiem, kas turpināsies līdz pat izbraukšanas brīdim uz Riodežainero 2016. gada XX. martā. Ceļš līdz Dakārai tiks ar velosipēdu. Bet no Āfrikas ostas pilsētas Atlantijas okeāns tiks šķērsots ar leģendāro okeāna airu laivu.

Pirmais leģendārās tās nopietnais piedzīvojums bija 2007. gadā, kad dāmu komanda no Lielbritānijas veica 5000 km garu distanci no San Sebastián de la Gomera uz English Harbour, Antigua salā. Ar šo okeāna airu laivu uzstādīts arī Ginesa pasaules rekords – 24 stundās noairēti 216 kilometri.

Iepriekšējie laivas īpašnieki, Austrālijas komanda, ar šo airu laivu 98 dienās pieveica ceļu no Ņujorkas uz Angliju.
 "Mēs lepojamies ar drosmīgajiem latviešu piedzīvojumu meklētājiem un tāpēc ir prieks, ka varam palīdzēt un atbalstīt grūtā mērķa sasniegšanā un Latvijas vārda nešanā tālu aiz mūsu valsts robežām. Lai izdodas!" Transporta kompānija "Kurbads" novēl labu ceļa maizi ceļotājiem.

Par "Bored of Borders"

Kārlis Bardelis, ekspedīcijas sirds un dvēsele, strādāja par projektu vadītāju atkritumu pārstrādes uzņēmumā, līdz 28 gadu vecumā saprata, ka vēlas mesties piedzīvojumu virpulī. 2013. gadā 60 dienās Kārlis šķērsoja Eiropu no ziemeļu tālākā punkta līdz dienvidu galējam punktam Gibraltāram ar apvidus skrituļslēpēm. Pērn februārī viņš kopā ar domubiedriem veica 2840 km garu velosipēdu labdarības braucienu no Rīgas līdz Sočiem.

Kārļa biedrs Gints Barkovskis darbojies žurnālistikā, filmu industrijā, pedagoģijā un citās jomās. Gints ir kalnu iekarošanas entuziasts, kurš pievarējis Alpus, Kaukāzu un Himalajus. Tagad priekšā plašais Atlantijas okeāns, kuru ik vakaru rotās burvīgs saulriets.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14573693sec.