Ārlietu ministrija: Informācija Latvijas valstspiederīgajiem Ēģiptē

Ārlietu dienests aktīvi seko situācijas attīstībai Ēģiptē kopš 2015. gada 31. oktobra, kad Ziemeļsīnāja provincē avarēja lidmašīna, kas bija ceļā no Šarm eš Šeihas uz Sanktpēterburgu. Katastrofas iemesli līdz šim nav noskaidroti.

Drošības apsvērumu dēļ Latvijas Civilās aviācijas aģentūra 6. novembrī nolēma uz nenoteiktu laiku aizliegt veikt reisus uz Šarm eš Šeihu.

Ārlietu ministrija vēlas informēt, ka tūristi (tūrisma kompāniju Teztour, Novatours un Alida Tūrs klienti), kas ceļoja uz Šarm eš Šeihu ar Latvijas aviokompāniju airBaltic 7. un 8. novembrī ar diviem speciālajiem reisiem ir nogādāti Latvijā – kopā gandrīz trīssimt cilvēki.

Vienlaikus vēlamies informēt, ka saskaņā ar Ārlietu ministrijas rīcībā esošo informāciju uz 9. novembri Šarm eš Šeihā vēl uzturas 155, bet Hurgadā – 170 GoAdventure tūrisma kompānijas klienti, kuri Ēģiptē ieradās ar AirCairo aviokompāniju. GoAdventure informēja Ārlietu ministriju, ka visi ceļotāji ir drošībā, izmitināti viesnīcās, visus izdevumus sedz GoAdventure. Ceļotāju atgriešanos Latvijā no Šarm eš Šeihas GoAdventure plāno nodrošināt 10. novembrī, savukārt informācija par reisu no Hurgadas uz Latviju tiek precizēta un būs drīzumā pieejama tūrisma kompānijas mājaslapā.

Ārlietu ministrija pašreiz turpina saņemt neskaitāmus zvanus un e-pastus no ceļotājiem, kuri atrodas Ēģiptē vai tuvākajā laikā plāno turp doties. Ceļotāju sūdzības tiek operatīvi pārsūtītas tūrisma kompānijām steidzamai saziņai ar personām.

Ņemot vērā minēto, Ārlietu ministrija sniedz informāciju ceļotājiem, kuri atrodas Ēģiptē, un tiem, kuriem tuvākajā laikā ir plānots ceļojums uz Ēģipti.

Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem:

• Mani radinieki/draugi šobrīd uzturas Šarm eš Šeihā/Hurgadā, nevaru ar viņiem sazināties

Visticamāk radiniekiem un draugiem ir beidzies mobilā telefona sarunu kredīts, tā kā viesabonēšanas tarifi Ēģiptē ir ļoti augsti. Interneta sakariem bieži ir slikta kvalitāte, vai tie nav pieejami vispār. Ja sazināties neizdodas ilgstoši, lūdzam par to informēt Jūsu radinieku un draugu tūrisma operatoru un Ārlietu ministriju.

• Šobrīd esmu Šarm eš Šeihā/Hurgadā. Nesaņemu nekādu informāciju no tūrisma kompānijas

Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai tūrisma kompānijas GoAdventure un Ārlietu ministrijas mājaslapā, kā arī zvanīt GoAdventure pārstāvei Karinai Levinai Hurgadā un Šarm eš Šeihā (saziņa iespējama latviešu un krievu valodā) +201094668389, Latvijas vēstniecībai Ēģiptē uz diennakts tālruni +2001000939919, Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam uz diennakts tālruni +37126337711.

• Kad notiks lidojums uz Rīgu?

Šobrīd notiek lidojuma laiku saskaņošana ar atbildīgajām institūcijām. Aicinām sazināties ar Jūsu tūrisma kompāniju, lai precizētu plānotā lidojuma laikus.

• Esam izlikti no viesnīcas/viesnīca pieprasa samaksu par papildu uzturēšanos

Tūrisma kompānija pastāvīgi pagarina un apmaksā klientu uzturēšanās viesnīcā termiņu. Jebkādu papildus maksājumu pieprasīšana ir nelikumīga. Aicinām par to informēt tūrisma kompāniju vai tās pārstāvjus Ēģiptē.

• Mums ir beigušies finanšu līdzekļi

Aicinām sazināties ar Latvijā dzīvojošajiem radiniekiem un draugiem, lai vienotos par līdzekļu pārskaitīšanu. Ja personai nav derīga ceļošanas dokumenta (nozagts, nozaudēts, bojāts), līdzekļus ir iespējams nodot arī ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta starpniecību.

• Mums ir radušās veselības problēmas

Aicinām sazināties ar kompāniju, kas veica Jūsu ceļojuma medicīnisko apdrošināšanu. Ja ir nepieciešams papildu atbalsts, aicinām sazināties ar Latvijas vēstniecību Ēģiptē.

• Esmu iegādājies biļeti ceļojumam uz Šarm eš Šeihu. Vai lidojums notiks?

Tiešie avioreisi no Latvijas uz Šarm eš Šeihu ir atcelti līdz Latvijas Civilās aviācijas aģentūras rīkojumam. Aicinām sazināties ar Jūsu tūrisma kompāniju, lai vienotos par finanšu līdzekļu atmaksu vai citu risinājumu

• Esmu iegādājies biļeti ceļojumam uz Hurgadu. Vai lidojums notiks?

Saskaņā ar Ārlietu ministrijai pieejamo informāciju tiešie avioreisi no Latvijas uz Hurgadu tiek turpināti.

• Plānoju apmeklēt Ēģipti. Vai tas ir droši?

Drošības situācija Ēģiptē kopumā nav mainījusies. Pirms ceļojuma aicinām iepazīties ar aktuālajiem brīdinājumiem ceļotājiem Ārlietu ministrijas mājaslapā.

• Ēģiptē pastāvīgi dzīvo mani radinieki/draugi. Vai viņi tiks evakuēti?

Drošības situācija Ēģiptē kopumā nav mainījusies. Turpinās gaisa satiksme starp Ēģiptes lidostām un lidojumu galamērķiem visos kontinentos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44562101sec.