10 lieliski iemesli, kāpēc Tev vajag ceļot

Ceļošana sevī neiekļauj tikai galvu reibinošus saulrietus, gozēšanos pludmalē. Tā baro Tavu prātu un dvēseli, atjauno un palielina dzīvesprieku. Minēsim Tev 10 iemeslus, kādēļ ir vērts doties pasaulē un izzināt nezināmo.

Ceļošana palielina Tavu radošumu

Nesen veiktā pētījumā tika konstatēts, ka cilvēki, kas kādu laiku dzīvojuši un strādājuši ārzemēs, bija ar plašākām izdomas spējām un iedvesmu apveltītāki, nekā tie, kas pastāvīgi uzturas vienā vietā. Tas viss, pateicoties kultūru daudzveidībai, ko ceļojot redzējuši un izzinājuši tie, kas pabijuši pasaulē. Cilvēki, kas integrē citas kultūras savā identitātē, savā dzīves skrējienā ir daudz radošāki. Jo vairāk vēlēsieties izzināt, jo radošāki būsiet.

Ceļošana liek vairāk uzticēties

Vēlme ieraudzīt aizvien vairāk jauna pasaulē, palielina vispārējo uzticības pieaugumu, jo uz svešām valstīm dodas tie, kas uzticas sev un cilvēkiem, ko tie satiks ceļā un ar atvērtu sirdi sarunāsies ar citām kultūrām.

Ceļošana padara Tevi par labāku problēmu risinātāju

Veicot pētījumu, kurā jāatrisina sarežģīts uzdevums, labāk veicās studentiem, kas dzīvojuši ārzemēs, nekā tie, kas to nebija darījuši. Redzot citu tautu kultūru, Tavs prāts tiek atvērts dažādībai pasaulē, kurā dzīvojam, jo apzināmies, ka uz vienu un to pašu lietu varam paraudzīties arī no cita redzespunkta.

Ceļošana māca Tev būt pazemīgākam

Redzot dabas varenību citās valstīs, Tu spēj novērtēt pasaules dažādību. Machu Picchu Tev māca varenību, Lielais kanjons Tev parāda bezgalību. Latvijas upes un ezeri dzīvību. Tuksnesis liek novērtēt mežus. Meži Tev māca elpot. Dažādais dabā un pasaule prasa, lai esi tai pazemīgs.

Ceļošana Tev palīdz atvērties jaunām lietām

Protams, čūsku dīdīšana Vjetnamā vai viļņu ķeršana Peru nav kaut kas tāds, kas ar Tevi notiek katru dienu. Tādēļ katru reizi, kad dzīve Tev sniedz pat absurdāko lietu, ko nekad neesi darījis, izmanto to! Jaunas iespējas ved pie aizvien citām jaunām iespējām. Tās paplašinās Tavu horizontu neizmērojamos apvāršņos.

Ceļošana padarīs Tavu uzmanību asāku

Atrašanās pasaulē, pie dabas, atsvaidzina Tavas maņas, kas nekad nebūs iespējamas, diendienā atrodoties birojā. Tomēr labi zināms, ka katram ikdienā ir savi darba pienākumi, tādēļ pirms Tava nākamā ceļojuma Tev palīdzēs šāds uzdevums - sameklē kādu apetīti rosinošu ceļojuma bildi vai tādu, kas ir no Tevis paša piedzīvotā ceļojumos,  un ikdienas skrējienā apskati to. Tas palīdzēs fokusēties uz lietām, kas Tev jāveic ikdienā, lai atkal nokļūtu tajos laimes brīžos, par kuriem sapņo. Un protams, atver logu - svaigs gaiss vienmēr nāks par labu!

Ceļošanai piemīt spēks Tevi atjaunot un reizēm pat atrast ceļu atpakaļ pie sevis, kad tas pazaudēts

Cilvēki allaž savos ceļojumos kaut ko meklē. Fiziski - mērķus un galamērķus. Garīgi - sevi, sajūtas, kaut kā jauna sākumu. Šie pārtraukumi dzīvē, kad atpūšaties no darba, Jums ļauj paraudzīties uz savu dzīvi no malas, pārdomāt to un nokļūt atpakaļ uz sava sirds ceļa. Ceļošana palīdz mums apskatīt mūsu dzīvēs no attāluma - gan fiziski, gan metaforiski. Un, kad Jūs to izdarīsiet, dzīvi redzēsiet daudz skaidrāk.

Ceļošana padara Tevi bezbailīgāku

Atvaļinājuma bezrūpība Jums ļauj parakstīties uz pavisam pārgalvīgām lietām, piemēram, lēkt no klints, doties pārgājienā džungļos nakts vidū vai ļauties augļu nogaršošanas maratonam, pat ja vēders šādās reizēs nejūtas īpaši laimīgs. Uzvarot savas bailes, Tu uzvarēsi pats sevi. Mācieties valodu, pat ja izklausieties smieklīgi. Nirstat dzelmē, ja nekad to neesat darījuši. Dejojiet lietū un kāpiet augstākajās virsotnēs. Ticiet sev un Jums izdosies!

Ceļošana padara Tevi laimīgāku

Pat tad, kad ceļojumam ir rezervēts tikai datums, biļetes vai Tev ir tikai ideja, doma par to Tevī rada laimes sajūtu. Tu apzinies, ka iegūsi sajūtas un emocijas, ko Tev nevarēs atņemt. Tās būs sajūtas, kas Tevi iedvesmos dzīvei.

Ceļošana Tev liek strādāt!

Tu apzinies, ka Tavas darba stundas tiks atalgotas ar saldu un sulīgu augli - ceļojumu, kam ļausies tad, kad to būsi nopelnījis! Lai Tev veicas! Pasaule ir tur, ārā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30058599sec.