Cik krāsu pludmales ir pasaulē?

Jūs tiekat attaisnots, ja galamērķi izvēlaties iespaidīgo dabasskatu dēļ, kas lieliski izskatās fotogrāfijās (un jā – arī sociālajos tīklos). Nav labāks veids ķert saules starus, gozējoties baltās smiltīs zila okeāna krastā. Bet pasaulē atrodamas vairākas krāsu pludmales, kuru izveidi ietekmējuši tuvumā esošie vulkāni. Izvēloties apmeklēt šādas pludmales, tiksiet pie lieliskas iespējas doties arī pārgājienos uz šiem vulkāniem.

Zaļa krāsa – Papakolea Pludmale, Havaju salas

Olīvu zaļo krāsu smiltis iegūst no lielā apjoma minerāliem – olivīniem – to sastāvā, tādējādi padara šo pludmales krāsu par ļoti retu.

Purpura krāsa – Feiferu Pludmale, Kalifornija, ASV

Šī pludmale var lepoties ar brīnumaini gleznainām ainavām. Robotās klintis un paslēptās pludmales katram, kurš te ierodas, liek apstāties teju vai ik uz soļa, lai uzņemtu fotogrāfijas un vienkārši apbrīnotu dabas varenumu. Pludmales smilšu purpura krāsa ir diezgan nevienmērīga, tādēļ, meklējot spilgtāko smilšu nokrāsu, piedzīvosiet brīnišķīgas pastaigas.

Melna krāsa – Vika, Īslande

Daudzi, kas apciemo šo pludmali, uzskata, ka nokļuvuši teju uz citas planētas. Baltās sniega un viļņu putas, kontrastā ar melnajām smiltīm, rada gluži vai Mēness cienīgu ainavu.

Rozā krāsa – Harbora, Bahamas

Nevienu no Karību salām nevar sūdzēties par pasakainām ainavām, bet Harbora pārliecinoši pretendē uz uzvarētāja titulu skaistāko pludmaļu sarakstā. Rozā krāsu rada kalcija daļiņas, kas palikušas pāri no mazām jūras radībiņām – foraminīferām.

Balta krāsa – Cebu, Filipīnas

Daudzas valstis var lepoties ar baltām smilšu pludmalēm, Bet Filipīnas krastos atrodamas dzidri baltas smiltis. Sajaucoties ar okeāna ūdeni, tās kļūst teju vai caurspīdīgas.

Zila krāsa – Vadū, Maldīvas

Šī krāsa gan iegūta mazliet krāpjoties, bet rada iespaidīgu efektu. Planktoni, kas naktīs apciemo krastu, padara smiltis par žilbinoši zilām, ļaujot peldēt apspīdētā okeāna ūdenī.

Sarkana krāsa – Santorini, Grieķija

Grieķija pieder tūkstošiem salu, bet Santorini ir atšķirīga ar sarkanas krāsas pludmali. Smilšu tonis iegūts Vulkāna "sagrūšanas" rezultātā, kad tas ieskalots okeānā, veicinot vielu sajaukumu.

Oranža krāsa – Gozo, Malta

Salā atrodas daudzas neskartas pludmales. Oranžās pludmales nosaukums ir Ramla Bay, kas burtiski tulkojas kā "Sarkanā pludmale", tomēr smilšu tonis vairāk atgādina hurmas krāsu.

Varavīksnes krāsas – Varavīksnes pludmale, Kvīnslande, Austrālija

Šīs pludmales krasts rotāts ar raibām smiltīm, kur redzami smilšu graudi rozā, oranžās, sarkanās, zilās un citās nokrāsās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88768506sec.