Latvijas ceļotāji noies 1700 kilometrus pa Lielo Himalaju ceļu

2016. gada 23.februārī ceļotāji no Latvijas Vladimirs Žilkins un Anastasija Bosiha dosies uz Nepālu, lai sāktu pārgājienu pa Lielo Himalaju ceļu. Četru mēnešu garumā viņi plāno paveikt 1700 km ar kopējo augstuma kāpinājumu 150 000 m.

Lielais Himalaju ceļš ir viens no garākiem augstkalnu maršrutiem pasaulē, kura garums sastāda 4500 kilometrus. Ceļš iet pāri Indijai, Nepālai, Butānai un Tibetai. "Mēs plānojam iziet visu Nepālas daļu kur ir visgleznaināki un grūtāk pieejami takas posmi. Himalaji ir svētā vieta katram ceļotājam, tai skaitā arī mums", saka Vladimirs.

Lielu interesi par ceļu tagad izrāda cilvēki no visas pasaules, jo oficiāli tas tika atklāts pavisam nesen, tikai 2011.gadā. Uz doto brīdi kādu no vairākiem Lielā Himalaju ceļa posmiem nogāja tikai 64 cilvēki, turpretīm Everestā uzkāpa vairāk kā 7000 alpīnistu.

"Neviens latvijas ceļotājs vēl nav paveicis šo maršrutu pilnībā, tādēļ mēs vēlamies ne tikai ar godu atbildēt uz izaicinājumu, ko metām paši sev, bet arī publicēt maksimāli daudz informācijas par ceļu latviešu un krievu valodās"- atzīmē Vladimirs Žilkins.

Otra ekspedīcijas dalībniece Anastāsija Bosiha saka, ka līdz 2015.gada 25.aprīlim Nepāla bija populāra visā pasaulē kā trekkinga Mekka, bet pēc zemestrīcēm tūristu plūsma ir strauji samazinājusies, un valsts piedzīvo ļoti smagu krīzi. "Mēs ceram, ka mūsu piemērs iedvesmos tos, kas vēl šaubijās vai ir vērts doties uz Nepālu. Kā arī, mēs vēlamies atbalstīt valsts iedzīvotajus, lietojot viņu pakalpojumus un pērkot viņu produkciju",- piebilst Anastasija.

Lielā Himalaju ceļa maršruts, ko izvēlējās latvieši, iet pa augstkalni, tiešajā tuvumā slavenajiem astoņtūkstotniekiem – Everestas, Kančenčangi, Lhodze, Makalu, ČoьOjju, Dhaulagiri, Manaslu un Annapurnas.

Ceļotājus gaida vairāk kā 20 pārejas, kas ir augstākas par 5000 metriem un divas, kas ir augstākas par 6000 metriem. Piecas no tām skaitās tehniskās, kuru iziešanai nepieciešami dzelkšņi, leduscirtņi, virves un cits ekipējums. Visu ekipējumu Vladimirs un Anastasija nesīs līdz, kravas orientējošais svars ceļa sākumā ir 25 kilogrami katram cilvēkam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56116509sec.