Vai zini, cik daudz cukura ir karstajā dzērienā, pirms pagūsti to pievienot pats?

Jaunākie pētījumi liecina, ka kafejnīcās pasniegtie karstie dzērieni satur līdz pat 25 tējkarotēm cukura, pirms esi paguvis dzērienu saldināt pats.

Pētījumā, ko veica Anglijas Nevalstiskā organizācija "Par cukuru", konstatēts, ka 98 % no 131 pasniegtajiem karstajiem dzērieniem vairumā kafejnīcu sasniedza sarkanā līmeņa brīdinājumu par cukura sastāvu tajos. Vairāk kā trešajā daļā dzērienu cukura līmenis bijis lielāks, nekā Coca-Cola dzēriena pudelē.

Vislielākais cukura sastāvs, saskaņā ar pētījuma rezultātiem, atklāts britu kafejnīcu ķēdē Costa un Starbucks. Costa lielā izmēra latte dzērienā tika konstatētas 20 tējkarotes cukura, bet Starbucks karstā šokolāde satur 20 tējkarotes cukura, kas divas reizes pārsniedz ieteicamo dienas devu pieaugušajiem.

Vislielākais cukura sastāvs - 25 tējkarotes - novērojams karstajos augļu dzērienos, ko pasniedz Starbucks.

Pētījums tika veikts kafejnīcu ķēdēs gan Lielbritānijā, gan citviet pasaulē. To vidū atradās Leon, Pret Manger, McDonalds, Costa Coffee, Starbucks un citi. Starbucks tika pētīts visvairāk, jo kafejnīcas atrodamas teju lielākajā daļā valstu un dzērieni tajās tiek pasniegti milzu tilpuma izmēros.

Starbucks pārstāvji komentē, ka saviem klientiem par cukura sastāvu dzērienos neslēpj un informāciju ievieto gan kafejnīcās, gan savā kafejnīcas portālā. Bet šis jautājums tiekot risināts un līdz 2020. gadam plānots lielo cukura daudzumu samazināt par 25 %. Arī valdība Lielbritānijā aktīvi iesaistās cukura patērēšanas daudzuma risināšanā, ieviešot cukura nodokli. Tas pamatots ar strauji pieaugošo procentu bērnu aptaukošanās gadījumos.

Kā risinājumu organizācija patērētājiem iesaka nepārspīlēt ar pasūtītā dzēriena izmēru, kontrolēt pievienotā sīrupa daudzumu vai izvēlēties tādu, kas nesatur cukuru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.61203504sec.