Lielākā daļa ceļotāju priecājas saņemt sev vajadzīgo palīdzību no robotiem

Veicot aptauju vairāk kā 6000 ceļotāju vidū no Āzijas, Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, aptuveni 80 % aptaujāto respondentu atzīst, ka roboti līdz 2020. gadam ieņems visnotaļ svarīgu lomu ikdienā. Aptuveni divas trešdaļas aptaujāto atzina, ka jūtas apmierināti, ka tūrisma nozarē tiek izmantoti šāda veida pakalpojumu sniedzēji.

Lielākie pretinieki šādam jauninājumam ir Vācijas un Francijas respondenti. Savukārt vispozitīvākā attieksme novērojama Ķīnas un Brazīlijas aptaujāto ceļotāju vidū. Viņuprāt, roboti un mākslīgais intelekts varētu uzlabot brīvdienas un ceļojumu.

Tomēr, neskatoties uz dažādajiem uzskatiem, robotu ieviešana tūrisma nozarē jau ir sākusies. Aizvadītā, 2015. gada novembrī Amsterdamas Šipholas lidosta un KLM sāka testēt jaunu robotu ar nosaukumu "Spensers". Tas ticis radīts ar mērķi palīdzēt pasažieriem atrast savu ceļu līdz vārtiem aizņemtā un noslogotā lidostā. Robota mērķis ir arī spēja atpazīt cilvēku grupas, cilvēku emocijas un attiecīgi reaģēt un neparedzamām situācijām.

Arī kruīza kuģu kompānija Costa Cruises pievienojusi robotu apkalpes personālam, kas spēj sarunāties vācu, itāļu un angļu valodās. Robots "Pepper" kruīza pasažieriem sniedz ērtu iespēju iepazīties ar restorānu piedāvājumiem, ekskursijām un notikumiem uz kuģa viņu ceļošanas laikā.

Vācijā, viesnīcā "Hotel Buddy" cilvēku resursi vairs nav vajadzīgi, lai pārbaudītu istabas pēc viesu aizbraukšanas no tās – pārbaudi veic robots.

Šīs tehnoloģijas ir izstrādātas, lai pārvarētu dažādus jautājumus, kas rodas ceļojuma laikā – piemēram, valodas barjeras. No aptaujātajiem respondentiem 81 % domā, ka roboti ir labāk piemēroti formalitāšu apstrādes datiem, 79% uzskata, ka roboti spēj lieliski pārvaldīt vairākas valodas, bet 81 % aptaujāto šķiet, ka roboti spēj uzturēt bezgalīgu enerģijas avotu, iedvesmojot ceļotājus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.98365903sec.