5 biedējošākie galamērķi uz zemes [2]

Pasaulē ir daudz skaistu un vēl neatklātu vietau. Ja savus piedzīvojumus vēlaties padarīt vēl iespaidīgākus un, iespējams, pat sastapties aci pret aci ar bailēm un šausminošām sajūtām, ieskaties šajos piecos pasaules biedējošākajos galamērķos.

Ledus ezers, kas pilns ar cilvēku skeletiem

1942. gadā, kāds mežzinis pārgājiena laikā, netālu no Ropkunda (Roopkund) ezera Indijā, atklāja visai pārsteidzošu un negaidītu atklājumu. Redzams bija sekls, aizsalis, dzidra ledus klāts ezers, kas ieskāva cilvēka skeletus. Vasarai iestājoties, ledus izkusa un ezerā bija redzami simtiem skeleti. Daži no tiem bija vēl ar miesu un matiem. Pēc 2004. gadā veiktas ekspedīcijas ezerā un tā apkaimē, tika secināts. Ka ezerā atrodas no 200-300 cilvēku mirstīgās atliekas.  Teorijas par šiem ezerā ieskauto cilvēku skeletiem ir dažādas. Tiek uzskatīts, ka tā varēja būt gan epidēmija, gan rituāla pašnāvība. Bet, pēc lielākas izpētes tika atklāts, ka starp skeletiem bija gan ģimenes locekļi, gan cilšu grupas. Skeletiem līdzās atradās dažādi sadzīviski priekšmeti, kā gredzeni, ādas kurpes, šķēpi, un citi. Un par nāves cēloni tika uzskatīts, sitiens pa galvu, kā rezultātā gūstot plaisu galvaskausā, bet sitiens ir bijis no noapaļota priekšmeta nevis no ieroča. Zinātnieki secinājuši, ka lielais cilvēku daudzums šādā masveidā ir miruši, gūstot traumas vētras laikā, kurā krusas izmērs bijis kriketa bumbiņas lielumā. Neskatoties uz traģisko notikumu, šī vieta piesaista apmeklētājus lielā apmērā. Ceļotāji ezerā vēl joprojām var redzēt skeletus. Vasaras periodā, kad ledus ir izkusis, tos ir iespējams redzēt vislabāk.

Sala, kas mudž no indīgām un kustīgām čūskām

Šāda, čūskām pārpilna, sala atrodas Brazīlijā un cilvēkiem ir aizliegts uz to doties. Sala atrodas 33 km attālumā no Sanpaulu un tajā mudž neskaitāmi daudz indīgas čūskas. Brazīlijas varas iestādes slēgušas šo salu 1920. gadā, lai aizsargātu čūskas no cilvēkiem - un otrādi - lai aizsargātu cilvēkus no nāvīgajām čūskām. Tā ir mājvieta aptuveni 4.000 dažādu sugu čūskām. Zeltgalvainās čūskas izaug vairāk kā pusmetru garumā un tām piemīt ātras darbības inde, kas teju vai izkausē cilvēka miesu. Pēc aprēķiniem secināts, ka uz viena kvadrātmetra mīt vismaz viena čūska. Tiklīdz inde nokļūst cilvēka ķermenī, cilvēkam var rasties nieru mazspēja, nekroze muskuļaudos, smadzeņu asinsizplūdums un zarnu asiņošana.

Templis ar melnām žurkām

Viens no reliģija tūrisma galamērķiem ir Indijas Žurku Templis, kas vienlaicīgi izraisa gan godbijību, gan riebumu. Tas ir tādēļ, ka slavenajā Hinduistu templī atrodas aptuveni 20.000 žurkas, kas brīvi pārvietojas pa dievnamu. Tūkstošiem reliģisko svētceļotāju, kā arī vienkārši ziņkārīgi tūristi apmeklē šo templi gadu no gada. Vietējā leģenda vēsta, ka Hindu dievības Karni Matas padēls noslīka dīķī. Karni Mata lūdza nāves dievu Yama atdzīvināt viņu. Yama esot apžēlojies, bet tikai ar nosacījumu, ka padēls un visa viņu kasta pārdzims par žurkām. Žurkas templī tiek sauktas par "mazajiem bērniem". Vietējie un svētceļotāji tās baro ar saldumiem un graudiem, kā arī dzirdina ar pienu.

Reāla elle uz zemes

1971. gadā zinātnieku grupa izveidoja urbšanas platformu, lai novērtētu ievērojamu naftas atradni Turkmenistānas Karakuma tuksneša vidū. Zem zemes atradās milzīga krātuve ar dabasgāzi. Bedre, kas izveidojās, acumirklī pārklājās ar liesmām. Zinātnieki cerēja gāzi sadedzināt pāris dienu vai nedēļas laikā, bet bez rezultātiem. Krāteris ir 30 metru dziļš un turpina liesmot vēl mūsdienās. Vietējie iedzīvotāji krāteri nosauca par baismīgo uguns bezdibeni jeb par "Durvīm uz elli".

Spokaino leļļu sala

Spokainā leļļu sala atrodas Meksikā (Isla de las Munecas). Saskaņā ar vietējām leģendām, kāda meitene noslīka Očimilko (Xochimilco) kanālā ārpus Mehiko, vairākus gadu desmitus atpakaļ. Pēc meitenes pāragrās nāves, salas sargs Dons Hulians Santana Barera (Don Julian Santana Barrera), kas nespēja viņu izglābt, sāka kārt lelles salas kokos, par godu meitenes piemiņai. Gadu gaitā koki ir piepildīti ar lellēm. Tās par īpaši baisām padara salas mitrais gaiss. Kā apgalvo paši vietējie iedzīvotāji, lelles tiek atstātas rotaļām mirušajai meitenei, kura noslīka mīklainos apstākļos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Travelnews.lv redakcija 04/04/2016 16:47 Kaija, paldies par norādītajām kļūdām! Tās izlabojām!

2 Kaija 04/04/2016 12:26 Jā, visnotaļ eksotiskas vietas. Un eksotiska ir arī raksta autora valoda: pēc vārda "daudz" ir jālieto daudzskaitļa ģenitīvs. Un kas tie tādi: padomju grupas zinātnieku... un masveida gāzes lauks?!?
Citādi informācijai nav ne vainas ;-)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.321455sec.