Radusies jauna modes tendence - nometnes Amerikā

Daudzveidīgā iespēju zeme Amerika lielai daļai ir sapnis jau kopš bērnības. It īpaši jauniešiem, kuri ik dienas sastopas ar amerikāņu mūziku, filmām, seriāliem un slavenību dzīvesveidu.

Ar ko Amerika viņiem asociējas? Ar smaidīgiem cilvēkiem, iekārojamām pludmalēm, piedzīvojumu pilniem braucieniem cauri dažādiem štatiem, varenu izklaides industriju ar bezgalīgām iespējām. Un tagad nokļūt Amerikā ir daudz vieglāk kā jebkad agrāk. Kā atklāj EC Durbe mārketinga menedžere Jeļena Ozola, tieši tādēļ daudzi vecāki izvēlas sūtīt savus bērnus uz šīs valsts vasaras nometnēm, tā piepildot savu atvašu sapņus. 2015. gadā vasarā nometnes Amerikā izvēlējas 16 jaunieši. Izskatās, ka arī šogad, ņemot vērā politisko situāciju Eiropā, Amerika nezaudēs savu vadošo pozīciju, jo tā uz dotu brīdi šķiet daudz drošāka vieta bērna vasaras mācībām un atpūtai.

Kāpēc Amerika, ja Eiropas mantojums ir vien pāris stundu attālumā?  

Pirmkārt, jauniešus saista tālā, neiepazītā zeme, kur viss šķiet citāds – dzīvesveids, cilvēki, attieksme, pat gaiss! Tas ir interesanti tiem, kas nedaudz paceļojuši pa Eiropu ar vecākiem, saprot, ka Vācijas pilsētiņas viena no otras nemaz tik ļoti neatšķiras, un Alpi jau arī visās valstīs ir vienādi. Elizabete Gapone (15 gadi) šajā vasarā dosies uz sērfinga nometni Kalifornijā. Viņa norāda, kāpēc labprātāk dodas uz nometni Amerikā, nevis Eiropā: "Pirmkārt, jau attālums. Tev ir jālido apmēram viena diena, lai sasniegtu galamērķi. Otrkārt, tur ir savādāki cilvēki nekā Eiropā. Manuprāt, visa Eiropa ir diezgan līdzīga, tāpēc es gribu apskatīt kaut ko jaunu.  Tā kā man ļoti patīk piedzīvojumi, es izvēlējos izaicināt sevi šai nometnei. Es gribu iegūt jaunus draugus, iemācīties sērfot, pamēģināt kaut ko jaunu, ko nevar izbaudīt Latvijā."

Nometne Amerikā – izaicinājums arī vecākiem?

Sūtīt bērnu uz nometni otrā pasaules malā un ļaut viņam mērot 9318 km garu ceļu ir liels izaicinājums arī vecākiem. Anda Zīra, divu jauniešu māte, savu meitu Sindiju (14 gadi) šogad uz nometni Amerikā sūtīs jau otru reizi. Taču šajā gadā kopā ar Sindiju uz Ņujorku pirmo reizi dosies arī brālis Anrijs Rafaels (13 gadi). Anda stāsta, ka "psiholoģiski, noteikti, vieglāk, ja bērns ir tepat pāris stundu lidojumā no mums, bet svarīgi ir ieklausīties pašos bērnos, kādas ir viņu intereses, kādas valstis viņi vēlas apceļot, kādas kultūras vēlas iepazīt. Protams, svarīgi izrunāt ar bērniem iespēju robežas, un ņemot tās vērā, ļaut bērniem izdarīt pašiem savu izvēli."  Kāpēc Amerika, nevis, piemēram, Anglija vai Malta?  Anda stāsta, ka "viss jaunais un neapgūtais Sindiju vienmēr ir vilinājis. Zināju, ka viņa bija gatava jau savos 11 gados doties pāri okeānam,  bet es, kā mamma, vēl nebiju gatava, un uzskatīju, ka arī viņas angļu valodas zināšanas vēl nav pietiekamas, lai viņa īstenotu šo savu sapni. Pirms diviem gadiem Sindija no draugiem bija uzzinājusi par iespēju apgūt valodu Amerikā un jau pēc nepilna gada tomēr devās savā pirmajā ceļojumā kopā ar citiem jauniešiem no Latvijas uz citu kontinentu. Tur iegūtā pieredze un angļu valodas zināšanas bija pietiekošas, lai pēc gada nākamajā ceļojumā pāri okeānam viņa dotos pilnīgi viena.".

Pēc profesionālām iemaņām un spilgtām emocijām – pāri okeānam!

Piedāvājums ir liels ar  vilinošām tematiskām nometnēm. Piemēram, sērfinga nometne Kalifornijā patiks tiem, kas mīl "ķert viļņus" un labprāt mācītos sērfot labākas ASV pludmalēs. Uz māksliniecisku pašizpausmi tendētiem jauniešiem piemērota būs aktiermākslas nometne, kur jaunieši varēs uzvest izrādi, doties uz teātri un mācīties no profesionāliem pasniedzējiem no Holivudas industrijas, kas ir ikviena topošā aktiera sapnis. Tiem, kam tuvāka filmu pasaule, nometņu plašajā piedāvājumā ir arī kinematogrāfija. Jaunietim būs iespēja apmeklēt slavenas kinokompānijas (Paramount, Universal Studios, Warner Bros), iemācīties rakstīt scenāriju, apgūt filmēšanas pamatus un radīt savu īsfilmiņu. Ar iespaidiem par 2015.gada vasarā apmeklēto kinorežijas nometni dalās Ralfs (16 gadi): "Mūsu pasniedzējs bija profesionāls scenāriju autors un aktieris no Holivudas, filmējies kopā ar Tomu Krūzu un vairākas reizes bijis viņa dublieris. Nodarbības bija ļoti pamācošas, it īpaši scenāriju rakstīšanā!". Savukārt fotografēšanas nometnes Lasvegasā lielākais prieks slēpjas ne tikai iespējā apgūt šo prasmi, bet arī pabūt daudzās skaistās vietās, ieskaitot elpu aizraujošas fotosesijas Lielajā Kanjonā. Ja jaunietim patīk dziedāt vai spēlēt ģitāru, tad mūzikas nometne Amerikas kantrī mūzikas dzimtenē Našvilā būs īstā izvēle! Bet, iespējams, bērns fano par basketbolu? Izskatiet iespēju dot atvasei ceļazīmi uz  basketbola nometni Bostonā. Pašlaik, kad Porziņģis pierādījis sevi Ņujorkā, iespēja spēlēt un tapt par labākajiem ir arī citiem. Un kāpēc gan nesākt ar Ameriku?

EC Durbe piedāvājumā atradīsiet aizraujošas vasaras nometnes Amerikā ikvienai gaumei. Noteikti iepazīstaties ar EC Durbe klientu atsauksmēm par nometnēm ASV! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99390697sec.