Sicīliju ar Itālijas cietzemi, iespējams, savienos gaisa trošu ceļš

Jau kopš Jūlija Cēzara bērnības ir pastāvējis sapnis savienot Sicīliju ar cietzemi, un tagad tas tiešam varētu arī piepildīties.

Itālija un Sicīlija ir bijušas šķirtas jau kopš pēdējā ledus laikmeta, un nesenie plāni uzbūvēt lielāko iekārto tiltu pasaulē šobrīd ir zuduši. Taču arhitektu un inženieru komanda uzskata, ka viņi problēmu var atrisināt, izveidojot gaisa vagoniņu kustību, jo, viņuprāt, labākais veids, kā iegūt tiltu pār 3,3 kilometru garo Mesīnas šaurumu, ir izveidot gaisa trošu ceļu.

Ja arhitekta Masimo Mahovecka dizaini un plāni tiktu izmantoti, cilvēki 37,5 km garo ceļu no Redžio di Kalabrijas lidostai līdz Mesīnai varētu mērot mazāk kā pusstundas laikā. Masimo Mahoveckis, arhitekts no Boloņas, jau ir bijis daļa no dažādiem apjomīgiem un ikoniskiem projektiem, ieskaitot Milānas Expo 2015 un jauno Juventus stadionu.

Masimo komandas loceklis, arhitekts Giambatista Gersi, medijam The Local pastāstīja, ka gaisa trošu ceļa izveidošana varētu izmaksāt lētāk kā tilta uzbūvēšana. Gaisa trošu ceļam būtu nepieciešami aptuveni 700 miljoni eiro, taču tilta izbūvei būtu vajadzīgi vairāk kā 8,5 miljardi eiro, tātad gaisa vagoniņš izmaksātu aptuveni 12 reizes mazāk.

Projektā gaisa trošu ceļam ir izstrādāti trīs atsevišķi posmi. Pirmais būtu gandrīz 20 kilometrus garš un stiepsies gar Kalabrijas krastu, tad sekotu pagrieziens, lai pēc tam trošu ceļs 3,5 kilometrus sniegtos pāri šaurumam, un pēdējos 13,5 kilometrus ceļš vītos gar Sicīlijas krastu līdz Mesīnai. Atrodoties virs zemes, vagoniņš būtu 20 metru augstumā, bet virs jūras – 70 metru augstumā.

Valdība bija spiesta atlikt tilta būvniecības plānus 2013. gadā, pēc vairākiem tukšiem solījumiem, kas tika izteikti vairāku dekāžu garumā. Masimo Mahoveckis uzskata, ka gaisa vagoniņš var būt atbilde uz vairākus gadus ilgstošo problēmu un veids, kā beidzot realizēt gadsimtiem seno sapni – savienot Itāliju un Sicīliju.

Šobrīd no Mesīnas Sicīlijā uz Redžo di Kalabriju Itālijā regulāri kursē dažādu veidu prāmji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.6853292sec.