10 Baltijas valstu piekrastes pērles vasaras brīvdienām

Domājot par vasaru pie Baltijas jūras, prātā nāk skaistās, saulainās Pērnavas, Jūrmalas un Palangas pludmales – latviešu, igauņu un lietuviešu iecienītākās vietējās atpūtas vietas vasarā.

Tik ierastā sauļošanās gan nav vienīgais, ko vasarā var izbaudīt Baltijas valstu piekrastē. Uzņēmums Booking.com ir apkopojis vairāk nekā 90 miljonus atsauksmju un simtiem tūkstošus ieteikumu par galamērķiem no neseniem ceļotājiem, lai sniegtu apskatu par vislabākajām piekrastes vietām, ko šovasar ir vērts apmeklēt. Dodoties uz kādu no šiem apslēptajiem Baltijas jūras piekrastes dārgumiem, ceļotāji varēs nobaudīt gardus ēdienus, atklāt mūzikas festivālus, vērot zvaigznes romantiskā noskaņā vai iepazīt ekstrēmā sporta veidus.

Lai atrastu sev vispiemērotāko galamērķi, ceļotāji ir aicināti apskatīt Booking.com mājas lapas jauno platformu, kurā ir iespējams meklēt galamērķus pēc savas aizraušanās. Ievadot savas aizraušanās nosaukumu, piemēram, "izpletņlēkšana", "vīna baudīšana" vai "dzīvā mūzika", var uzzināt vēl vairāk ieteikumu par galamērķiem, kurus ir iepazinuši citi ceļotāji un kuri noteikti pārsteigs un iepriecinās.

Muhu, Igaunija

Gleznainā Muhu ir trešā lielākā Igaunijas sala, un tā ir viena no iecienītākajiem brīvdienu galamērķiem igauņu vidū. Tradicionālā kultūra ar daudz pasākumu, idilliski zvejnieku ciemati, spēcinoši ēdieni un neskarta daba, kā arī atrašanās tuvumā igauņu spa paradīzei Sāremā padara Muhu salu par vietu, kur ikviens var atrast sev ko saistošu. Šajā salā ir daudz nakšņošanas iespēju, sākot ar vienkāršām naktsmītnēm pie ģimenēm un beidzot ar muižu, kas ir pārvērsta par vienu no Igaunijas greznākajām viesnīcām. Šajā kadiķiem bagātajā salā jūs varēsiet bez raizēm izbaudīt vasaras atvaļinājumu, klausoties nomierinošajās viļņu šalkās.

Kesmu, Igaunija

Šis rāmais Igaunijas dienvidu piekrastes ciemats atrodas nacionālajā parkā, kurā var iepazīt savvaļas dzīvi un pat redzēt vilkus un lāčus. Kesmu ciemats ir pazīstams ar tā apbrīnojamo dabas skaistumu. Jau gadu desmitiem Kesmu ir iecienīta brīvdienu atpūtas vieta pazīstamu igauņu komponistu vidū. Kesmu ciemats ir devis nozīmīgu ieguldījumu Igaunijas bagātajā jūrniecības vēsturē, jo jau kopš 16. gadsimta tajā ir tikuši skoloti topošie jūrnieki un būvēti kuģi. Šo jomu labāk iepazīt palīdzēs vietējais Jūrniecības muzejs vai došanās burot lieliski funkcionējošā vikingu kuģa kopijā. Ik gadu augustā vairāk nekā 10 000 cilvēku sanāk kopā Kesmu ciematā, lai trīs dienu garumā baudītu folkloras festivālu – šogad tas ir veltīts Ziemeļu salām.

Noarotsi, Igaunija

Neatkarīgi no tā, vai jūs vēlaties mierīgu atpūtu pie jūras, gribat iemācīties sērfot vai meklējat īstu adrenalīna devu, Noarotsi pagastā Igaunijas rietumu piekrastē tas ir iespējams. Smiltis un priedes nodrošina piemērotu vidi bezrūpīgai atpūtai pie dabas, bet sērfošanas cienītāji jūlijā var piedalīties Elbiku ciemā notiekošajā sērfošanas festivālā. Sērfošanas entuziasti saka, ka šī ir labākā vieta, kur iesācējiem izmēģināt šo aizraujošo sporta veidu. Ja ar to vēl nav gana, lai remdētu jūsu kāri pēc adrenalīna, tad Noarotsi ir atrodams arī atrakciju parks, kurā ir iespējams iemācīsieties pārvarēt bailes no augstuma trīs dažādu grūtības pakāpju trasēs.

Narva-Jēsū, Igaunija

Narva-Jēsū jau kopš 19. gadsimta ir pazīstama kā Igaunijas rivjēra, kad Krievijas Impērijas aristokrātija to padarīja par savu brīvdienu paradīzi. Tā ir viena no senākajām un iecienītākajām kūrortpilsētām Igaunijā. Pilsētas viesi var doties izpētīt plašo spa centru klāstu un izvēlēties kādu no desmitiem procedūru. Atpūtnieki var arī apmeklēt aizraujošo etnogrāfisko muzeju un jahtu ostu vai tvert saules starus gaišo smilšu pludmalē, kuras kāpas ir apaugušas ar priedēm. Šī pludmale ir 7,5 kilometrus gara – pati garākā visa Igaunijā. Booking.com mājas lapas lietotāji šajā pilsētā papildus smilšainajām pludmalēm augstu novērtē arī veselības spa centrus un dabu.

Kuršu kāpas, Lietuva

Ņemot vērā Booking.com mājas lapas viesu ieteikumus, Kuršu kāpas ir lieliski piemērots galamērķis, ja sapņojat par dabu, mieru un smilšainu pludmali. Neatkarīgi no tā, vai apmeklēsiet Nidu, Jodkranti, Preili vai jebkuru citu no burvīgajiem Kuršu kāpu ciematiem, 52 kilometru garumā jūs varēsiet baudīt skaisto dabu un smilšaino piekrasti. No vienas puses kāpas apskalo viļņainā Baltijas jūra, savukārt no otras puses to ietver nomierinošā un krāšņā Kuršu joma, bet kāpu vidieni klāj priežu mežs, radot harmonisku noskaņu. Ja jums interesē izklaides iespējas, nepalaidiet garām izdevību piedalīties kādā no vasaras mūzikas festivāliem vai ikgadējā regatē.

Karkle, Lietuva

Nelielais Karkles ciemats atrodas Piejūras reģionālajā parkā un ir lielisks brīvdienu galamērķis dabas mīļotājiem, jo tajā var apskatīt gan skaistas pludmales, gan zaļojošus mežus. Parasti Karkle nav tik rosīga kā citas Lietuvas piekrastes pilsētas, tomēr augusta vidū šajā ciematā notiek viens no lielākajiem mūzikas festivāliem Lietuvā, padarot šo ciematu par mājvietu brīnišķīgai trīs dienas ilgai ballītei. Divdesmit minūšu ilga brauciena attālumā ir arī abas lielākās piekrastes pilsētas Klaipēda un Palanga, kurās katru vasaru ir plašas naktsdzīves iespējas un daudz kā cita, ko atklāt. Noteikti apskatiet krauju "Olando kepurė" jeb "Holandieša cepuri" – dabīgu pauguru pludmalē, no kura paveras burvīgs skats uz jūru un zvaigžņotajām debesīm skaidrā vasaras naktī.

Sventāja, Lietuva

Dodoties piecpadsmit minūšu braucienā uz ziemeļiem no rosīgās piekrastes pilsētas Palangas, nonāksiet nelielajā Sventājas ciematā. Tieši vasarā šis ciemats ir visdzīvīgākais, jo apmeklētājiem durvis ver daudzi bāri un kafejnīcas, savukārt cenas vasaras sezonā šeit ir zemākas salīdzinājumā ar citām Lietuvas piekrastes pērlēm. Sventāja ir iecienīts brīvdienu galamērķis ģimenēm, jo tajā katrs atradīs savai gaumei atbilstošas aktivitātes, bet tajā pašā laikā Sventājā var baudīt mierīgu atvaļinājuma noskaņu. Ikvienam apmeklētājam vajadzētu doties izbraucienā pa Sventājas upi ar smailīti vai ūdensvelosipēdu, apmeklēt bāku un šķērsot upi pa slaveno trošu tiltu.

Lieliskas iespējas brīvdienām ir arī tiem, kuri vēlas atpūsties tepat, Latvijā.

Pāvilosta, Latvija

Nelielā, priežu meža ieskautā un klusā pilsēta Pāvilosta ir īstens atradums tiem, kuri vēlas atpūsties no pilsētas kņadas un nobaudīt Kurzemes reģionam raksturīgos ēdienus. Kulinārijas entuziastiem turklāt ir iespēja ķerties vērsim pie ragiem, apgūstot lauku maizes cepšanas un zivju kūpināšanas mākslu. Dabas mīļi Pāvilostā var baudīt cilvēku neskartās piekrastes skaistumu, bet pilsētu ir iecienījuši arī ūdens sporta entuziasti, kuri ierodas no visdažādākajām vietām, lai izbaudītu silto sauli un atsvaidzinošo jūras ūdeni un tvertu viļņus. Saskaņā ar ceļotāju atsauksmēm, Pāvilosta ir lieliski piemērota vieta tam, lai atpūstos, baudītu jūras veltes un dotos izbraucienos ar laivu.

Piejūras ciemati no Bigauņciema līdz Engurei, Latvija

Ja vēlaties mierīgas brīvdienas īstenā zvejnieku ciematā, tad vislabāk izvēlieties kādu no ciematiem jūras piekrastē no Bigauņciema līdz Engurei. Mājīgā un mierīgā noskaņa, gleznainā ainava un viesiem pieejamās naktsmītnes gādā par to, lai gan pāriem, kas dodas romantiskā izbraucienā, gan ģimenēm, gan arī ceļotājiem, kas dodas atpūties vienatnē, būtu iespēja baudīt dabas spēku. Vasaras svarīgākais pasākums ir zvejnieku svētki, kas Latvijā vairākos piekrastes ciematos tiek svinēti jau kopš 1936. gada. Lai gūtu īstenu priekšstatu par šiem svētkiem, dodieties laivu braucienā, piedalieties zābaku sviešanas sacensībās, aplūkojiet dažādus priekšnesumus un noteikti nogaršojiet tradicionāli pagatavotas Baltijas jūras zivis.

Saulkrasti, Latvija

Lai atklātu Vidzemes piekrastes šarmu, dodieties uz Saulkrastiem. Vasarā šī pilsēta īpaši atdzīvojas. Pilsētas apmeklētāji var izvēlēties kādu no daudzajiem kultūras pasākumiem, tostarp Saulkrastu džeza festivālu, kurā katru gadu kopā sanāk profesionāli džeza mūziķi no visas pasaules. Saulkrastos ir apskatāma arī viena no skaistākajām kāpām Latvijā – Baltā kāpa, kas sasniedz 17 metru augstumu. Ja dosieties izbraucienā ar riteni vai pastaigā gar jūru, tas noteikti atstās neaizmirstamu iespaidu. Saulrieta taka ļaus romantiski noskaņotajiem pilnībā izbaudīt mierpilnas brīvdienas pie jūras. Ne velti tik daudzi ceļotāju iesaka šo galamērķi piekrastes pastaigu, mierīgās noskaņas un dabas dēļ.

Visos šajos galamērķos ir vairāk nekā 400 naktsmītņu, sākot ar vienkāršām lauku saimniecībām un mājīgiem viesu namiem un beidzot ar greznām muižām. Booking.com mājas lapā ir iespējas ikvienai gaumei un ceļojuma veidam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17066598sec.