Iespaidīgi akvāriji visos pasaules kontinentos

Zemūdens daba vienmēr ir bijis, kas aizraujošs un interesants, jo tur norit pavisam cita dzīve. Ielūkoties šajā dzīvē gan ir iespējams tikai retajam vai arī speciāli tam veidotās vietās, piemēram, akvārijos. Katrā pasaules kontinentā, ja neskaitām Antarktīdu, ir atrodams kāds iespaidīgs akvārijs.

Monterey Bay Aquarium, Kalifornija

Šis akvārijs ir pazīstams visā pasaulē ar tur mītošo sugu daudzveidību. Šobrīd mājas šeit raduši 35 tūkstoši zemūdens dzīvnieki. Akvārijs atrodas okeāna krastā un tā misija ir aizsargāt okeāna dabu un radīt izpratni apmeklētājos par tās nozīmi mūsu dzīvēs.

Parque Explora, Kolumbija

Parkā, bez daudz citām sugām, mīt arī 400 lokālās sugas, kas ir sastopamas tikai šajā reģionā. Apmeklētāji var ne tikai iepazīties ar zemūdens dzīvi, bet arī apmeklēt 3D kino, izzināt fizikas, tehnoloģiju un bioloģijas pasaules. Parks izveidots 2009. gadā, tas ir interesants ne tikai bērniem, bet arī jebkuram citam, kurš vēlas izzināt dzīvo dabu, kas mīt mums apkārt.

Lisbon Oceanarium, Portugāle

Akvārijs dod iespēju apskatīt visus deviņus okeāna biotopus vienuviet, radot iespaidu, ka tie visi pastāv vienā vidē, tomēr to vienu no otra šķir neredzama stikla siena. Apmeklētāji tiek plaši izglītoti dažādos problēmjautājumos, kas skar jūras ekosistēmu.

Aquaworld Aquarium and Reptile Rescue Centre, Grieķija

Pirmais akvārijs Krētā, vairums tur mītošo dzīvnieku ir izglābti un nu raduši jaunas mājas šājā skaistajā akvārijā. Arī šeit labprāt apmeklētājus izglīto par un ap dzīvo dabu, kā arī piedāvā veidus kā pašiem veidot savu dzīvesstilu, kas būtu pēc iespējas draudzīgāks apkārtējai dabai.

Two Oceans Aquarium, Dienvidāfrika

Āfrikas tālākais dienvidu punkts piedāvā apskatīt savdabīgu un interesantu jūras vidi, kur satiek divi vareni okeāni - Indijas un Atlantijas. Keiptaunas akvārijs piedāvā apskatīt abu okeānu iespaidīgās atšķirības.

Shanghai Ocean Aquarium, Ķīna

Pazīstams kā pasaulē lielākais akvārijs, kur pieejams teju 155 metrus garš tunelis, kur iespējams sajusties kā nelielai daļai no varenās okeāna dzīves. Akvārijs ir mājvieta 9 dažādiem jūras ekosistēmas tipiem, kur mīt 300 dažādas sugas un vairākas īpaši retas zivju sugas, kuras ir uz izmiršanas robežas.

AQWA, Austrālija

Akvārija veidotājs apņēmīgi vēlējās atjaunot koraļļu rifu akvārija vidē - varoņdarbs, ko vairums pat necenšas izdarīt, kur nu vēl veiksmīgi sasniegt mērķi. Šis mērķis kalpojis par spēcīgu pamatu balto haizivju pētniecībā, jūras bruņurupuču rehabilitācijā un publikas izglītošanā. Akvārijs arī piedāvā pašiem uz savas ādas izbaudīt okeāna burvību - dodoties nirt kopā ar haizivīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25603199sec.