7 gardi ceļojuma galamērķi siera mīļotājiem

Mūsdienās sieru "pasaule" ir ļoti daudzveidīga un šī produkta izmantošanas iespējas ir visplašākās: sākot no salātiem un zupām, visbeidzot – ar desertiem.Tu, protams, vari aiziet uz tuvāko veikalu un nopirkt kāroto sieru, taču, ja esi siera entuziasts, droši vien labprāt izvēlēsies apmeklēt kādu no pilsētām, kurā to ražo.

1.    Normandija, Francija

Normandija, kura var lepoties ar gleznainām piekrastēm, apburošām ainavām un bagātīgu vēsturi, ir populārs tūrisma galamērķis. Mūsdienās, pateicoties tam, ka Normandijas zeme ir ļoti piemērota govju ganībām, par vienu no tūristu iemīļotākajām atrakcijām kļuvusi sieru degustēšana.

2.    Vērmonta, ASV

ASV  pilsēta Vērmonta ir pazīstama ar krāšņām rudens lapām, koloniju laika mājām un skaistiem laukiem. Valstij ir bagāta augsne, kuru saimniecības izmanto, lai gatavotu vienus no garšīgākajiem sieriem pasaulē. Vērmonta ir gleznaina pilsēta, kuras skaistumu var baudīt jebkurā gadalaikā, lai gan lauksaimniecību apskatei piemērotāks esot rudens.

3.    Parma, Itālija

Pilsētā ir jauki bruģētas ielas un interesanta arhitektūra, ko ieskauj gleznainas ainava. Tiesa, ļoti iespējams, ka pilsētiņu vairāk zina cita iemesla, proti, tajā gatavotā siera dēļ. Ceļojot uz Parmu obligātā prasība ir pagaršot Parmezāna sieru un rokudarbu – makaronus.

4.    Kastīlija-Lamanča, Spānija

Bargo ziemu un karsto vasaru dēļ Kastīlija - Lamanča ir populāra tūristu apskates vieta rudens un pavasara mēnešos. Reģions sastāv no piecām provincēm. Tas pazīstams ar baznīcām, kalniem un nogāzēm, un gardo Manchego sieru. Siers ir izgatavots no Manchego aitas piena un izturēts apmēram 60 dienas.

5.    Glosteršīra, Anglija

Glosteršīra ir piepildīta ar gleznainiem skatiem, mežiem un upēm. Teritorija ir izraibināta ar pauguriem, govju ganībām un siers šeit tiek ražots jau kopš 16.gadsimta. Vietējo iedzīvotāju starpā pat ir radusies tradīcija veidot siera ripināšanas sacīkstes, kur konkurenti skrien lejā pa kalnu, sacenšoties, kurš pirmais noķers siera rituli. Pirmais, kas noskrien lejā pa kalnu vai noķer sieru, balvā saņem Glosteršīras sieru.

6.    Gruyeres, Šveice

Viduslaiku pielsēta Šveicē – Gruyeres, varētu vairāk pazīt pēc siera, kuram dots šīs pilsētas vārds. Burvīgo pilsētu ieskauj kalni un pakalni, un tajā atrodas arī 13. gadsimtā celta gleznaina pils, no kura paveras skaistas ainavas. Pilsēta ražo Šveices griljēna (Gruyère) sieru jau simtiem gadu - tūristi var apskatīt siera rūpnīcu, pusdienot restorānā un, protams, dažus siera rituļus arī nopirkt un vest mājās.

7.    Viskonsina, ASV

Viskonsina ir ievērojama ar tās ezeru, upju un prēriju bagātību, kas viss to padara par lielisku ceļojuma galamērķi. Valstī atrodas desmitiem siera rūpnīcu. Tajās ražo dažādākos sierus, piemēram, zilo sieru un Gorgonzola sieru, tāpēc arī šī valsts obligāti jāapmeklē, ja esi siera mīļotājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34984303sec.