Piedzīvojumu meklētājs uzsāk ceļojumu apkārt pasaulei

Piedzīvojumu meklētājs no Krievijas Fedor Konyukhov uzsācis ceļojumu apkārt pasaulē gaisa balonā. Ceļojumu viņš plānojis veikt vienatnē, turklāt pārspējot līdzšinējo pasaules rekordu, kurš pieder amerikāņu aviatoram Steve Fosset. Amerikānis savu rekorda mēģinājumu izpildīja 2002.gadā, ceļojumu veicot vien 13 dienu laikā.

Ceļojuma maršruts vedīs pāri Austrālijai, Tasmana jūrai, Jaunzēlandei, Klusajam okeānam, Čīlei, Argentīnai, Atlantija okeānam, Dienvidāfrikai un Indija okeānam, ceļojumu noslēdzot sākumpunktā- Austrālijā. Ceļojums ir 33 tūkstošus kilometru garš, un 52 metrus augstais gaisa balons būs spējīgs ceļot pat ar 300 km/h lielu ātrumu.

Dienvidu puslodē šobrīd ir ziema, kas bija svarīgs faktors ceļojuma plānošanā, samazinot risku iekļūt tropiskajā vētrā. Drosmīgais piedzīvojumu meklētājs plāno miegam veltīt vien četras stundas dienā, sadalot tās pa 45 minūšu intervāliem. Gaisa balons ir aprīkots ar speciālu autopilota sistēmu un visa ceļojuma laiku būs patstāvīgā kontaktā ar kontroles centru un meteorologu, kas palīdzēs plānot ideālo ceļojuma maršrutu.

Šis gan nav pirmais piedzīvojums, ko veicis 64 gadus vecais vīrs no Krievijas. Viņš ar buru laivu ir apceļojis apkārt pasaulei veselas 4 reizes, paviesojies gan Ziemeļpolā, gan Dienvidpolā, uzkāpis septiņos augstākajos pasaules punktos un pat ar airu laivu šķērsojis gan Kluso, gan Atlantijas okeānu. Par viņa lieliskajiem piedzīvojumiem iespējams izlasīt vairākās paša sarakstītās grāmatās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


SIXT Latvija
,


Krāslavas TIC
,


Gulbenes novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76366901sec.