6 iespējas, ko gada nogalē izbaudīt Viļņā

Decembris tiek aizvadīts svinīgās gada nogales gaidās, visapkārt jūtama rosība, dekorācijas un mūzika īpaši papildina svētku noskaņu. Meklējot jaunas sajūtas un iespējas, vērts paraudzīties, ko piedāvā tuvākie kaimiņi. Arī tepat - tuvajās ārzemēs - iespējams izbaudīt svētku gaidīšanas laiku un svinības. Ko 2018. gada nogalē būtu vērts apmeklēt un apskatīt Lietuvas galvaspilsētā Viļņā?  

1. Īpašā Ziemassvētku egle Katedrāles laukumā – svētku noskaņas sirds.

Svētku gaidīšanas laiks Viļņā sākas ar Ziemassvētku egles izgaismošanas ceremoniju, kas šogad notiks 1. decembrī plkst. 19.00. Paredzēts bezmaksas koncerts, gaismiņu iedegšana, tradicionālā Ziemassvētku tirdziņa atklāšana, smaržu, gaismu un skaņu kokteilī aizkustinot apmeklētājus.  Aizvadītajā gadā Viļņas Ziemassvētku egle tika izvirzīta Eiropas skaistākās egles titulam, un šogad pilsētas saimnieki sola sarūpēt ko vēl iespaidīgāku.

2. Viļņas Ziemassvētku skrējiens aicina sportiskos

16. decembrī jau 43. reizi notiks Viļņas Ziemassvētku skrējiens, pulcējot skriešanas entuziastus 3, 6 vai 12 km distancēs. Mazākajiem tiek piedāvāta arī 200 m Bērnu distance. Šī ir ne tikai lieliska iespēja izkustēties svaigā gaisā, bet arī baudīt svētku rotā tērpto pilsētu, līkumojot pa Viļņas ielām.

3. Interaktīva Ziemassvētku pasaka – priecēs gan mazos, gan lielos

25. – 29. decembrim ik vakaru pilsētas viesus priecēs īpašs 3D Ziemassvētku stāsts, kas būs redzams pa visu Viļņas katedrāles ārsienu. Iespaidīgas projekcijas, skaņu, gaismu un krāsu saspēle uzburs skaistu svētku pasaku, kas jo īpaši patiks mazākajiem skatītājiem. Šī interaktīvā pasaka ik gadus pulcē vismaz 120 tūkstošus skatītāju.

4. Viļņas modernie tirgi – bauda gardēžiem

Gardēžiem un vienkārši laba ēdiena cienītājiem noteikti jāapmeklē kāds no modernizētajiem Viļņas tirgiem, kur iespējams iegādāties svaigākos produktus un nogaršot īpašas maltītes no visas pasaules. Hales tirgus un Uptown bazaar ir vietas, kur kaimiņvalsts iedzīvotāji labprāt pavada nedēļas nogales, baudot branču ģimenes vai draugu kompānijā.

5. Ziemassvētku vilcieniņš izvedīs pa skaistākajām vietām

No 1. decembra līdz 7. janvārim Viļņas Ziemassvētku vilcieniņš izvadās ikvienu pa svinīgi dekorēto pilsētu, sniedzot iespēju lēni un nesteidzīgi baudīt skatus. Šī izklaide Viļņā kļuvusi jau par svētku gaidīšanas tradīciju, īpaši izbaudāma tumšajā laikā. Pasažieri tiek uzņemti un izlaisti galapunktā pie Viļņas Katedrāles.

6. Tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi, kuros atrast vietējo kolorītu

Viļņā arī šogad pilsētas laukumos norisināsies vairāk nekā desmit tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi, kuros pieejamas dažādas izklaides, stilīgi vietējo ražotāju izstrādājumi, ar rokām darinātas dāvanas.

Viļņas Ziemassvētku pasākumu kalendārs atrodams šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5226779sec.