Vairāk nekā 40 pasākumi un brīnumains feju skvērs, kurā piepildās vēlmes

Decembra sākumā pilsētu centrālajos laukumos kļuvis gaišāks – viena pēc otras izgaismojas svētku rotātās Ziemassvētku egles. Lietuvas kūrortpilsētā Birštonā arī jau iedegta milzīga Ziemassvētku egle, tās izveidošanai tika izgatavota īpaša konstrukcija, kas dekorēta ar dzīviem egļu zariem un izrotāta ar mirdzošām 5000 lampiņu virtenēm, kā arī spilgtām zvaigžņu rotām. Neparastās Birštonas kūrortpilsētas zonās iedegta ne tikai galvenā Ziemassvētku egle, bet arī ierīkoti maģiski skvēri un izcelti citi Ziemassvētku akcenti.

Birštonas Ziemassvētku egles iedegšanas svinībās iespaidīgas izrādes dāvināja uguns trupas šovs "Uguns pavēlnieki", Asta Pilīpaite (Asta Pilypaityė) un koris "De-Žavu", par pasākuma galveno akcentu kļuvusi svinīga uguņošanas deja debesīs. Pasākuma dalībnieki ne tikai varēja baudīt priekšnesumus, bet arī izvēlēties citas izklaides – uzrakstīt un nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, nogaršot tēju, tepat tirdziņā iegādāties oriģinālus mielastus svētku galdam.

Lasiet vairāk šeit.

Šī gada jaunums – Birštonas centrālajā parkā atrodas izgaismojošo feju skvērs. Šajā feju skvērā piepildās visas vēlmes, tāpēc tie, kas dzīvo vai viesojas Birštonā, tiek aicināti neapiet feju skvēru, iedomāties savu vēlmi. Nākamais izgaismojošais skvērs atrodas blakus Birštonas stacijai, kur ar lampiņām izrotāti koki sagaidīs visus ieceļotājus un pavadīs tos izceļojot.  

Birštona aicina uz džeza Ziemassvētkiem

Jau no pirmās decembra nedēļas nogales mūzikas cienītājiem tiek piedāvāts bagātīgs koncertu klāsts. Džeza mūzikas mīļotājus sagaida pārsteidzoša dāvana – mūsdienīgais starptautiskais kvartets, kas spēlē oriģinālās Kestuča Vaigiņa (Kęstutis Vaiginis) kompozīcijas. Klausītājiem būs reta iespēja uz vienas skatuves dzirdēt pasaulē atzītos dažādu valstu izpildītājus.

Uz "Mūzikālajiem monologiem" aicinās Neda un Oļegs Ditkovskis, pianistes Ievas Dūdaites (Ieva Dūdaitė) klavierkoncerts priecēs romantiķus, bet Jūrate Miļauskaite (Jūratė Miliauskaitė) iepazīstinās ar savu jauno darbu – akustisko albumu "Ceļojošā laikā". Iespējams nozīmīgākais decembra mēneša koncerts – slavenā Lietuvas tenora Merūna Vituļsķa (Merūnas Vitulskis) uzstāšanās "Pasaules klasika".

Dažas dienas pirms Jaunā gada, uz koncertu aicinās ansamblis "Lietuva" kopā ar aktrisi Kristīni Kazlauskaiti (Kristina Kazlauskaitė). No tautiskajām līdz retro un pat mūsdienīgajām dziesmām un dejām – programmā viss pazīstams un atpazīstams.

Īsi pirms Jaunā gada Birštonas kultūras centrā kopā ar Kauņas pilsētas simfonisko orķestri uz koncertu aicinās talantīgā Rūta Ščogolevaite (Rūta Ščiogolevaitė), bet sagaidot vissvarīgāko gada notikumu, mūzikas fani tiek aicināti uz Birštonas Kūrmāju – šeit vokāliste Aika dāvinās koncertu ar visprogresīvākajiem jaunās paaudzes džeza izpildītājiem.  

No kinofilmām līdz praktiskajām darbnīcām

Decembra sākumā kūrortpilsētā ciemojās Dovile Filmanavicūte (Dovilė Filmanavičiūtė) ar savu projektu "Normālas bābas iet OUT". Vēlāk, decembrī, Birštonas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja noskatīties režisora Justina Krisūna (Justinas Krisiūnas) jaunāko filmu "Sirdis", bet neilgi pirms Ziemassvētkiem – filmu visai ģimenei "Baltais ilknis".

Tie, kam patīk veikt praktiskos uzdevumus, tiek aicināti uz ēdienu gatavošanas un dekorēšanas darbnīcām. "Royal SPA Residence" un "Birštonas kultūras centra kafejnīca" organizēs Ziemassvētku cepumu dekorēšanas nodarbību ciklu bērniem, pasākumu rīkotāji aicina uz Adventes vainaga, veselīgās ekoloģiskās Ziemassvētku pārtikas, ēdamu Ziemassvētku rotājumu darbnīcām.   

Notikumu pārpilnībā – teātra izrādes, mākslas darbu izstādes, degustācijas vakariņas un visskaistākās svētku gada nakts sagaidīšana. Birštonā patīkami ne tikai dzīvot vai atpūsties – bet arī nosvinēt gada skaistākos svētkus.

Visa informācija par pasākumiem Birštonā atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52074504sec.