Vai zināji, ka Eiropas garākā pludmale atrodas Lietuvā?

Dodoties atpūsties pludmalē, šķiet, mums pietiktu ar nelielu zemes pleķīti, kur apmesties un gulšņāt saulē. Tomēr ir daudzi atpūtnieki, kas vēlas ko vairāk par mazu pleķīti - un lūk, vai zināji, ka pasaulē garākā pludmale ir pat vairāk nekā 250 kilometru gara, bet garākā pludmale Eiropā, atrodama tepat Latvijas kaimiņos?

Jā, kas gan būtu domājis, ka pasaules garākajās pludmalēs iespējams pastaigāties dienām ilgi!

Kā garākā smilšu pludmale pasaulē Ginesa rekordu grāmatā ierakstīta Praia do Cassino pludmale, kas atrodas Brazīlijā starp Molhes da Barra un Barra do Chui netālu no Urugvajas robežas. Pasaules garākā pludmale nepārtraukti stiepjas 254 kilometru garumā.

Pasaules garāko pludmaļu otrajā vietā ierindojas Deviņdesmit jūdžu pludmale (Ninety Mile Beach) Viktorijas štatā Austrālijā. Kā liecina nosaukums, pludmales nepārtrauktais garums ir 90 jūdzes jeb 151 kilometrs. Šī pludmale stāvo krastu dēļ gan ne visā garumā ir piemērota pastaigām, toties to ļoti iecienījuši dažādu ūdens sporta veidu pārstāvji.

Pasaules trešā garākā pludmale atrodas Dienvidāzijā - Bangladešā, un tā ir 120 kilometrus garā smilšu pludmale Cox`s Bazar Bengālijas līcī.

Garākā smilšu pludmale Eiropā ir 98 kilometrus gara, un tā ir Kuršu nērija jeb Kuršu kāpas. 52 kilometri no tās atrodas Lietuvā un 46 kilometri Krievijas teritorijā. Kuršu kāpas, kas atrodas kādreizējās Austrumprūsijas teritorijā, atdala Kuršu jomu no Baltijas jūras.

Daži smilšaino pludmaļu cienītāji gan uzskata, ka pasaules garākā pludmale meklējama Francijā, - 255 kilometru smilšu pludmale Atlantijas okeāna piekrastē no Žirondas upes ietekas okeānā līdz Spānijas robežai, tomēr tā vietām ir pārtraukta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42402411sec.