Lietuvā ceļotājiem izveidots īpašs minerālūdens maršruts

Birštonas kūrortpilsēta ir slavena ar saviem minerālūdens avotiem , tādēļ urpmāk Birštonas iedzīvotāji un viesi Kneipa dārzā jau varēs baudīt procedūras labsajūtas stiprināšanai, dzirdēt, kā plūst vienīgais Baltijas minerālūdens iztvaikošanas tornis "Druskupis". Šī gada jaunums – minerālūdens maršruts!

"Novērota aizvien lielāka kūrorta apmeklētāju interese par dažādiem maršrutiem – cilvēki vēlās ne tikai patīkami pastaigāties, bet arī paceļam kaut ko apmeklēt, uzzināt. Šogad piedāvātais maršrutu saraksts tika papildināts ar bagātu minerālūdens maršrutu. Tas nav sarežģīts, piemērots ģimenēm ar bērniem – nesteidzoties visus objektus iespējams apmeklēt apmēram trīs stundu laikā," stāsta Birštonas Tūrisma informācijas centra direktore Rūta Kapačinskaitė.

Sanatorijas "Versmė" buvette: apbrīnot un nogaršot

Vietējie iedzīvotāji šo vietu sauc vienkārši par "Versmine". Šī buvette no ārpuses pārāk acīs nekrīt – pat neiedomātos, ka pelēkā mūra ēkā atrodas interjers, kas bagātīgi rotāts ar marmoru un misiņa dekoru elementiem. Netālu no "Versmine" atrodas viena no slavenākajām Birštonas skulptūrām – strūklaka "Versmė". Tās ūdens palīdz ārstēt dažādas kuņģa un zarnu trakta slimības, kā arī samazina kuņģa skābi.

Dzeltenā buvette: šeit plūstošo ūdeni ir nogaršojis arī pats Antans Smetona

No tālienes izskatās kā spilgta minerālūdens buvette, kas ne tikai grezno parku, bet arī aicina atspirdzināties ar minerālūdeni. Pārdzīvojusi Otro pasaules karu, kā arī kūrorta kāpumus un kritumus, šī buvette ir viens no Birštonas. Šī minerālūdens garšu izgaršojis arī Lietuvas kādreizējais prezidents Antans Smetona, gan skulptors Juozs Zikars, gan rakstnieks, priesteris Juozs Tums Vaižgants, kurš dēvēja šo ūdeni par sāļajām Vītauta kalna asariņām, gan arī daudzi citas augsta amata personas.

Minerālūdens paviljons "Birutės vila": ieelpot un atpūsties

Minerālūdens paviljons ir aprīkots ar minerālūdens baseinu, strūklaku un ūdens iztvaikošanas sienu, kas nodrošina īpašu, tīru gaisu – veselībai un labsajūtai. Ērti iekārtojoties, aizverot acis un ieelpojot gaisu, ir iespējams izjust, kā plaušas piepildās ar dzīvību, bet ķermenis  – ar enerģiju. Ieteicamais apmeklējuma ilgums, lai uzlabotu veselību - līdz 20 minūtēm. Minerālūdens paviljons atvērts visu gadu (izņemot pirmdienās) un ir bez maksas.

Kneipa dārzs: ķermenim un dvēselei

Pēc Sebastiana Kneipa uzskatiem, veselības veicināšana ir process, kas rada iespēju pastiprināt organismu, norūdīt ķermeni un dvēseli un stiprināt imūnsistēmu. Saskaņā ar Sebastiana Kneipa mācību holistiskā pieeja veselības aprūpe balstās uz 5 elementu sistēmu: ūdens terapija, kustības terapija, ārstniecības augu terapija, harmonija un sabalansēts uzturs. Atbilstoši Kneipa ieteikumiem Birštonas kūrortā ir ierīkots Kneipa dārzs, kas paredzēts organisma norūdīšanas un imūnsistēmas stiprināšanas procedūrām ar aukstu ūdeni. Kneipa dārzs ir līdzīgs baskāju takai, taču to iespējams apmeklēt bez maksas.

Minerālūdens "Gintaras" buvette

Pēc Kneipa dārza, maršruts ved gar Nemunu. Nonākot līdz "Eglės sanatorija", apmeklētājus sagaida minerālūdens "Gintaras" buvette. Šis minerālūdens regulē kuņģa skābi, stimulē kuņģa skābes sekrēciju, samazina gludās muskulatūras tonusu, iekaisumu un regulē vielmaiņu. Minerālūdens baudītājiem ir jāatceras – vienā reizē nevajadzētu izdzert vairāk nekā 200 ml ūdens.

Minerālūdens iztvaikošanas tornis "Druskupis"

Šis minerālūdens iztvaikošanas tornis ir vienīgais Lietuvā, kurā var baudīt ļoti veselīgu "jūras efekta" gaisu. Kūrortpilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir iespējams izmēģināt inhalācijas svaigā gaisā, uzlabot veselību, kā arī norūdīt organismu. Minerālūdens iztvaikošanas tornī,  plūstošais minerālūdens iztvaiko un 50–80 metru attālumā izstaro gaisu, kas ir piesātināts ar minerāliem. Kad satumst, "Druskupis" iedegas dažādās krāsās, tādejādi pārvēršoties par iespaidīgu arhitektūras mākslas darbu.

"Sofijas" avots: Nāves jūras priekšrocības Birštonā

"Sofijas" avots, kas atrodas netālu no veselības veicināšanas kompleksa "Vytautas Mineral Spa", Birštonas zemes dzīlēs tika atrasts 1960. gadā, un tā ūdens apvieno 70 dažādu elementu minerālus. Šo avotu ar tā vislabākajām ārstnieciskajām īpašībām var salīdzināt ar Nāves jūras ūdeni  – tas ir dabisks veselības, jaunības un vitalitātes eliksīrs.

Maršruta karti un vairāk informāciju meklējiet Birštonas Tūrisma informācijas centrā vai šeit.

Birštonas ir starptautisko veselības aprūpes pakalpojumu kūrortpilsēta Lietuvā, kas slavena ar savu unikālo dabu, Nemunas līkumiem, minerālūdeni un karaliskās ģimenes saknēm. Kūrorts apdāvināts ar dabas bagātību: plūstošiem minerālūdens avotiem, ārstnieciskajām dūņām, tīru gaisu un veselībai draudzīgu klimatu. Kūrorts lepojas ar Eiropā atzītu un vērtējamo minerālūdeni, kas satur daudz broma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36663699sec.