Noderīga informācija tiem ceļotājiem, kuri plāno doties uz Lietuvu

Visiem ārvalstniekiem, tai skaitā Latvijas un Igaunijas pilsoņiem, ierodoties no valstīm, kas iekļautas Lietuvas Veselības ministrijas apstiprinātajā valstu sarakstā ar augstu COVID-19 izplatību, Lietuvas teritoriju ļauts šķērsot tikai tranzītā ar mērķi nokļūt savā mītnes valstī.

Lietuvas policija un robežsargi pastiprināti pārbaudīs ceļotājus, kas šķērsos Lietuvas - Polijas robežu. Valdība arī apstiprinājusi Iekšlietu ministrijas ierosinājumu saistībā ar pašreizējo Covid-19 situāciju un tendencēm pagarināt robežkontroli lidostās un Klaipēdas jūras ostā vēl uz mēnesi - līdz 14. septembrim.

Sākot ar 2020. gada 10. augustu, visiem avio un prāmju pasažieriem ierodoties Lietuvā, obligāti jāreģistrējas elektroniski vai papīra formātā aizpildot Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) anketu: https://keleiviams.nvsc.lt/en/form

Par anketu izdalīšanu lidmašīnās un prāmjos, kā arī elektronisko anketu aizpildīšanas iespējām atbildīgs pārvadātājs. NVSC apkopotos datus uzglabās infekcijas slimību kontroles reģistrā, papīra anketas glabājot ne ilgāk kā 30 kalendāra dienas.

Sākot ar 1. augustu Lietuvā ir atjaunota prasība obligāti lietot sejas maskas slēgtās publiskās telpās, t.sk. sabiedriskajā transportā un tirdzniecības vietās. Prasība netiek attiecināta uz sabiedriskās ēdināšanas iestādēm.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu sods privātpersonām par distancēšanās pārkāpumiem var svārstīties no 500 līdz 1500 eiro.

17. jūlijā Lietuvas veselības ministrs parakstījis dekrētu, saskaņā ar kuru, ieceļotājiem no valstīm, kas nav Eiropas ekonomiskajā zonā (EEZ), izņemot Šveici un Apvienoto Karalisti, ierodoties Lietuvā, obligāti jādodas 14 dienu pašizolācijā. Ārvalstniekiem ir jāreģistrējas arī Nacionālajā Publiskās veselības centrā 24 stundu laikā no ierašanās brīža Lietuvā (https://nvsc.lrv.lt/en/). Ierodoties no valstīm, kas iekļautas LT veselības ministrijas apstiprinātajā visvairāk COVID-19 skarto valstu sarakstā, jāveic COVID-19 tests, piesakoties pa tālruni 1808.

Iepriekš minētā prasība neattieksies uz virkni personu, t.sk. personām ar diplomātisko statusu, NATO pārstāvjiem, kā arī personām, kas šķērso LT teritoriju, lai atgrieztos savā mītnes valstī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61642885sec.