Ziemassvētku tirdziņš un tējas vakari pie muzeja Latgalē

No 17.decembra līdz 6.janvārim Latgales kultūrvēstures muzeja Izstāžu nama Mazajā zālē (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) Ziemassvētku lietišķās mākslas darinājumu tirdziņš.

17., 18. un 19.decembrī no plkst. 17.00 līdz 18.00 tējas vakari pie muzeja.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā nu jau par tradīciju kļuvušais lietišķās mākslas darinājumu tirdziņš Latgales kultūrvēstures muzejā atkal ir klāt! Šī ir iespēja ne tikai priecāties par meistaru darinājumiem un ļauties svētku noskaņai, bet arī atrast kādu jauku pārsteigumu saviem mīļajiem.

Lietišķās mākslas tirdziņā būs iespēja iegādāties vietējo meistaru radītos brīnumus – keramikas krūzes un vāzes, adītus cimdus un zeķes, austas sedziņas un grīdceliņus, no ādas šūtas somiņas un maciņus, tamborējumus, pinumus, eglīšu rotājumus un daudzus citus darinājumus – ikviens darbs te būs gaišām domām veidots un no sirds izlolots.

Šai pirmssvētku laikā, kad īsākās dienas un garākās naktis, tik ļoti gribas baltu sniegu, bet daba pēdējos gados ir pārsteigumu pilna. Toties mēs paši varam sev radīt daudzkrāsainu svētku noskaņu, tāpēc šogad ikvienu aicinām ne tikai uz tirdziņu, bet arī pabūt kopā un ļauties satikšanās priekam.

17., 18. un 19.decembra vakaros no plkst. 17.00 līdz 18.00 varēsiet sasildīties, kopā nobaudot piparkūkas un dzīvās uguns pavardā vārītu gardu zāļu tēju, ieklausoties ragu mūzikas skaņās un uzdungojot līdzi kādam Ziemassvētku korālim.

Tikai daži vakari, kad pie muzeja jūs ietīsieties siltās tējas smaržu mākonī un mūzikas skaņās, toties kā tie spēs pārvērst mūsu savstarpējo attieksmi! Senlatviešu ticējumi vēsta, ja tējas krūzē ir burbulīši virsū, tad šīs tējas dzērājam būs bagāts gads. Satiksimies šajos vakaros, uzsmaidīsim viens otram un, ja mēs ļoti vēlēsimies, brīnumi mūsos atdzīvosies!

 

Latgales kultūrvēstures muzejs atvērts:

Otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien - no 10.00 līdz 17.00

Sestdien - no 10.00 līdz 16.00

Svētdien, pirmdien – slēgts

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41034389sec.