Vizuālās mākslas projekts – jauns Viļņas tēls

Laiks:2009. gada marta beigas – decembris

Vieta: Viļņas dzelzsceļa stacija (Geležinkelio iela 16), Viļņas lidosta (Rodūnikos iela 10 A), Viļņas autoosta (Sodu iela 22)

Piedalās: Lietuvas mākslinieku savienība

Atbalsta: Aušra Petroškiene, Rita Mikučionīte, Linas Liandzbergis

Partneri: a/s Lietuvas dzelzsceļš

www.artistsassociation.lt

Projekts “Jaunais pilsētas tēls” ir konceptuāls mūsdienu mākslas piedāvājums stratēģiski svarīgam Viļņas sabiedrības un vides tēlam.

Viļņas dzelzsceļa stacijā galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apskatīt trīs personālizstādes. Tās ir populāru Lietuvas mākslinieku – skulptora Vlada Urbanaviča un mākslinieka Jona Gasiūna kā arī gaismas mākslinieka no Vācijas Ulriha Vāgnera – ekspozīcijas, kuru vizuālo izskatu paspilgtina specifisks mūsdienu vides konteksts. Sadarbojoties ar poļu māksliniekiem un kuratoriem, sagatavoti vēl trīs projekti, kurus var interpretēt kā modernā atzara Viļņa-Varšava mākslas vīziju. Darbosies:

• mūsdienu glezniecības, skulptūru, gleznu, ainavu, instalāciju un fotogrāfiju ekspozīcija “Decentristi” (kuratori – Januszas Elis Kowalskis un Marekas Ruffas);

• glezniecības, fotogrāfiju un ainavu mākslas izstāde “Warszawa Wileriska” (kurators Krysztofas Stanislawskis);

• fotogrāfiju izsrāde “One Dog” (kuratori – Waclawas Kuczma un Malgorzata Jankowska).

Turklāt, Viļņas dzelzsceļa stacijā tiks organizētas arī trīs ekspozīcijas, kas paredzētas Lietuvas mūsdienu mākslai un divas starptautiskas instalāciju izstādes “Modificētas vērtības” un “GALVASpilsētas laiks” (“SOStines laikas”).

Viļņas autoostā uzstāsies divpadsmit slaveni Lietuvas mākslinieki ar vizuālu instalāciju, “Pilsētas pulkstenis” (“Miesto laikrodis”), kas monitoros konceptuāli parādīs stacijas rindas maiņu pie fasādes pulksteņa. Autobusu stacijas uzgaidāmajā telpā tiks organizēti trīs mūsdienu mūzikas koncertu cikli “Viesu satikšanās” (“Svečiu sutikimas”) un jauno Lietuvas dzejnieku audiovizuāla dzejas instalācija “Poēzijas stabs” (“Poezijos stulpas”). Šis mākslas projekts ne tikai saīsinās garās stundas stacijā, bet arī kļūs par intriģējošu mākslas piesaistes punktu.

Starptautiskajā Viļņas lidostā varēs apskatīt telpiskas plastikas objektu ekspozīcijas “Divas ceļa puses” (“Dvi kelio pusės”) un gaismas un vizuālās instalācijas kolekciju uz ēkas fasādes. Tas būs jauns Viļņas pilsētas ‘vārtu’ akcents.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80924082sec.