Lietuva un Polija aicinās ceļot pa Žalgiras kaujas maršrutu

Lietuvas Valsts tūrisma departaments un Polijas tūrisma organizācija sākot ar nākošo gadu apņemas iedzīvināt projektu, kas būs paredzēts tūristu plūsmas palielināšanai un Žalgiras kaujā kritušo piemiņai.

“Tas ir jauns projekts, kura laikā Lietuvas un Polijas tūristi varēs apmeklēt un vēlreiz apskatīt Viduslaiku pilis, iepazīt valstu vēsturi un vairāk uzzināt par Žalgiras kaujas uzvaru”, - saka Nijole Kliokiene, Valsts tūrisma departamenta direktore.

Uz jauno maršrutu tūristi tiks aicināti jau sākot no 2010.gada maija. Interesenti varēs apmeklēt 10 tūrisma objektus Lietuvā un Polijā. Konkrētas vietas tiks nosauktas Viļņā notiekošajā starptautiskā tūrisma, brīvā laika un sporta izstādē “Vivattur-2010”. Šobrīd zināms, ka projekts notiks Viļņā, Traķos, Kauņā, Birštonā, Alītā, Perlojā, Seredžujā, Merkinē, Raudonē, Kēdaiņos. Polijā varēs apmeklēt Gdaņsku, Malborku, Štumu, Kvidzinu, Olštinu, Toruņu, Plocku, Krakovu un Grīnvaldi.

Visvairāk tūristu apmeklētie objekti tiks apbalvoti ar Valsts tūrisma departamenta un Polijas tūrisma organizācijas, kā arī rīkotāju ieviestām balvām. Projekta un apbalvošanas noslēgums paredzēts 2010. gada 27. septembrī, kad visā pasaulē atzīmē Pasaules tūrisma dienu.

Paredzams, ka Lietuvas un Polijas ceļojumu projekts būs ilgtermiņa. 2011. gadā projektā plāno iekļaut abu valstu piejūras reģionus.

Pēc Lietuvas iebraucēju tūrisma statistikas Polija ieņem otro vietu. Statistikas departamenta dati liecina, ka 2009. gadā vienā ceturtdaļā Lietuvas viesnīcu tika izmitināti ap 15,5 tūkst. poļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42241716sec.