Lietuvas Nacionālajā mākslas galerijā tiek atvērts Mākslas informācijas centrs

2009.gada 21. oktobrī Lietuvas mākslas muzeja Nacionālajā mākslas galerijā (Konstitūcijas pr. 22, Viļņa) tiek atvērts Mākslas informācijas centrs – mūsdienīga un atvērta vide mākslas un mūzikas pazinējiem un cienītājiem.

Mākslas informācijas centrs ir izveidojies no 1993. gadā dibinātā Soroso mūsdienu mākslas centra, kas ir viena no Lietuvas Atvērtā fonda Kultūras programmas daļām. Tas ir simboliski piesaistīts pie mūsdienu Lietuvas mākslas procesa mudinātājiem un informācijas izplatītājiem par Lietuvas mākslinieku darbību pēdējās XX gadsimta desmitgades laikā. 2000. gadā sāka darboties Lietuvas mākslas muzejs, kas šajā laikā jau atvēra durvis apmeklētājiem kā Nacionālās mākslas galerijas mākslas informācijas centrs.

Mākslas informācijas centra kuratori sāka organizēt un vadīt mākslas izstādes, mākslas darbnīcas, konferences, seminārus, diskusijas, rīkoja informatīvus un izglītojošus projektus Nacionālajā mākslas galerijā. Sadarbojoties ar starptautisko mūsdienu mākslas institūciju tīklu, par konsultantiem tiek iecelti Lietuvas un ārzemju mākslas zinātnieki, kuratori un mākslinieki.

Nacionālajā mākslas galerijā apmeklētājiem tiks atvērta Mākslas centra mediatēka – Lietuvas un starptautiskās mākslas pazinējiem un cienītājiem atsevišķa telpa. Mediatēka ir viens no lielākajiem mākslas arhīviem Lietuvā, kur ir vienkopus savākta dokumentu monogrāfiju un cita informācija par mākslinieku daiļradi laikā no XX gadsimta otrās puses līdz XXI gadsimtam, kā arī mūsdienu Lietuvas mākslinieku daiļrade un izstādes (1993. – 1999.) videotēka.

Mediatēkas lasītavā iespējams iepazīties ar Lietuvas un ārzemju mūsdienu un ārzemju un modernās mākslas vēsturi, kritiku, teoriju, izstāžu katalogiem un mākslinieku monogrāfijām. Te ir apkopoti 5000 izdevumu. Lasītavā ir izstādīti vairāki svarīgākie starptautiskās mākslas teorijas žurnāli, kurus iespējams izmantot arī caur datoru.

Blakus mākslas informācijas centram tāpat sāk darboties informācijas termināli. Atvēršanas dienā tajos būs iespējams iepazīties ar videofilmām par trīs pagājušā gadsimta pēdējās desmitgades Lietuvas mākslas attīstību, svarīgākajām izstādēm un tā laika kritikas refleksijām. Materiāli izmantoti no mākslas informācijas centra arhīva.

Mākslas informācijas centra darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai plkst. 10:00 – 18:00.

Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54863405sec.