Zarasos notnisinās XV postfolka mūzikas festivāls "Mėnuo Juodaragis"

15. neatkarīgais postfolka mūzikas festivāls "Mėnuo Juodaragis" ("Melnragu mēness") ielūdz jūs atkal ielūkoties Baltijas pagāniskajā sirdī. Pašā pēdējajā vasaras nedēļas nogalē – no  2012. gada 24. līdz 26. augustam – tas atgriezas Zarasos (Lietuva) uz brīnišķīgās Zarasu ezera salas, sasaucot kopā labākos oriģinālos Eiropas un pašmāju māksliniekus.

Plaši pazīstamais brīvdabas pasākums piedāvās bagātu kultūras programmu un, iespējams, visplašāko mūzikas stilu spektru – no folka līdz metālam, no akustiskās līdz elektroniskajai mūzikai, ambientu, džezu, eksperimentālo un lielisku tradicionālo tautas mūziku uz trim festivāla skatuvēm trīs dienu un trīs nakšu garumā.

Festivālā "Mėnuo Juodaragis 2012" piedalās vairāk kā 50 lieliskas grupas un projekti, tai skaitā ATARAXIA (neoclassical music, Itālija), CRUACHAN (black pagan metal, Īrija), DAKHA BRAKHA (post folk, Ukraina), TROUM (drone, Vācija), SVJATA VATRA (folk rock, Igaunija/Ukraina), THEODOR BASTARD (darkwave, Krievija), LARRNAKH (industrial/neofolk, Ungārija), THARAPHITA (pagan metal, Igaunija), HATI (experimental, Polija), VIETAH (post-folk, Baltkrievija), Latvijas etno ska grupa VĒJAM KABATĀ un pazīstamie lietuviešu mākslinieki – roka mūzikas zvaigzne Andrius MAMONTOVAS, dzejnieks V.V.Landsberģis, visslavenākā folka izpildītāja Veronika Povilioniene ar Lietuvas Bruņoto spēku orķestri, leģendārie roka mākslinieki SKYLĖ, lieliskā dziedātāja Alina ORLOVA, folkmetāla pārstāvji ŽALVARINIS, elektroniskos un akustiskos eksperimentus piedāvās DRIEZHAS, GIRNŲ GIESMĖS, DONIS, OORCHACH, panki RUMUNIJA, folkloras grupas KŪLGRINDA, UGNIAVIJAS, GYVATA, VYDRAGA, VISI, SEN SVAJA, kā arī dažādi folkmūzikas ansambļi un citi mākslinieki.

Tradicionāli festivāls "Mėnuo Juodaragis" ir kas daudz vairāk kā tikai brīvdabas mūzikas festivāls – plašā programma ietver arī amatnieku darbnīcas, lekcijas, cilšu meistardabnīcas, tradicionālos ritus, fotoizstādes, lendārtu (zemes mākslu), dažādus radošus un ekoloģiskus projektus, reto filmu izlasi, pārgājienus, sporta aktivitātes, tautas deju priekšnesumus, sporta sacensības un dejas visas dienas un arī nakts garumā!

Festivāla programmas centrā vienmēr atrodas kāda galvenā tēma. Šīgada festivāls ir veltīts putniem, kas mīt dabā, ir atrodami kultūrā, mitoloģijā, mūzikā, kā arī cilvēka mēģinājumiem iekarot debesis – aviācijai. Tieši tāpēc Zarasu debesīs ir ieplānotas gaisa balonu sacensības, kā arī iespaidīga gaisa balonu nakts parāde ar speciālu mūzikas un gaismu šovu, ko radījuši McKaras un Donis!

"Mėnuo Juodaragis" ielūdz jūs atklāt senās pagāniskās tradīcijas jaunā, mūsdienīgā, kreatīvā veidā. Un festivāla unikalitāti pierāda tā izcilā koncepcija, satriecošā atrašanās vieta un neatkārtojamā atmosfēra. Jūs tiekat laipni gaidīti izbaudīt radošos projektus, īpašo festivāla alu, mistērijas, patīkamās pļavas, birzis un ugunskurus, koka kempinga vietu un dzidros Zarasu ezera ūdeņus...

XV "Mėnuo Juodaragis" festivāla biļetes varēs iegādāties pie ieejas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.mjr.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50779295sec.