Starp Tallinu un Helsinkiem plāno būvēt dzelzceļa tuneli

Lai arī prāmju maršruts starp Somijas galvaspilsētu Helsinkiem un Igaunijas galvaspilsētu Tallinu ir ļoti veiksmīgi attīstīts un populārs, abas valstis plāno veidot aptuveni 92 kilometru garu dzelzceļa tuneli zem jūras.

Pagaidām gan projekts ir tikai idejas līmenī, nepieciešams saprast kā to varētu strukturizēt un arī finansēt, tomēr ideja cirkulējot jau vairākus gadus un pēdējos piecus gadus notiekot visai aktīvi pētniecības darbi, lai projekts patiešām varētu tikt realizēts.

Pašreizējos plānos ietilpst doma, ka aptuveni 40% no projekta izmaksām varētu tikt finansēts ar Eiropas Savienības naudu.

Tomēr vēl esot daudz darba, lai aprēķinātu visas izmaksas, kas var būt ļoti dažādas. Tāpat esot jāaprēķina iespējamais ieguvums no šāda projekta

Ja plāns tiktu realizēts, tad tajā tiktu veidotas 1435 platuma sliedes, kas tiek izmantotas Eiropas Savienībā, nevis tā platuma, kas šobrīd ir gan Somijā, gan Baltijas valstīs. Šādā gadījumā tuneli varētu izmantot, lai savienotu Helsinkus ar jauno Rail Baltica projektu, kas šobrīd plānots, noslēgsies Tallinā.

Ar jauno tuneli Rail Baltica tīklam, kas noslēgsies Polijā, bet turpināsies tālāk Eiropā, varētu savienot arī Helsinkus, īpaši to lidostu.

Braucot ar prāmi, abas pilsētas ir aptuveni 2 stundu attālumā. Savukārt ar dzelzceļa tuneli, brauciens ilgtu tikai 30 minūtes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12350702sec.