Tuvojas Igaunijas 101. Dzimšanas diena

Pirms aptuveni 100 gadiem, Igaunijas tauta sīvās cīņās no 1917. līdz 1920. gadam izcīnīja savu neatkarību no Krievijas impērijas. Šajā laikā par nozīmīgāko dienu tiek uzskatīta 1918. gada 24. februāris, kad Igaunija pasludināja savu valstisko neatkarību un, kas līdz šim brīdim tiek atzīmēta kā valsts neatkarības svētki.

Sapnis par suverenitāti

Cauri gadsimtiem, kad igauņi bijuši pakļauti svešām vararām, tie nekad neaizmirsa sapni par savu neatkarību un severenitāti. 1918. gada 23. februārī no Endla teātra balkona Pērnavā tika paziņots par Krievijas atteikšanos no Baltijas provincēm un par Igaunijas atzīšanu par neatkarīgu un suverēnu Igs valsti. Pēc paziņojuma sniegšanas apkārtējās tautas masas nodziedāja mu Onn ja telpa (Mana dzimtene, mana laime un prieks), kas vēlāk kļuva par Igaunijas valsts himnu. Nākamajā dienā - 24. februārī, pasludinātais manifests nonāca Tallinā un tika publicēts, līdz ar to, atzīmējot Igaunijas Republikas dzimšanu.

Katru gadu 24. februāris tiek atzīmēts ar krāšņu uguņošanu, koncertiem, aizsardzības spēku parādēm un prezidenta pieņemšanu. Bērni un pieaugušie varēs apbrīnot militārās vienības un priecāties par mūzikas pavadījumu orķestru izpildījumā. Parādē piedalīsies Aizsardzības spēku, policijas, robežsardzes un Savienoto Valstu gaisa spēku karavīri. Pēc parādes, Igaunijas prezidents, Kersti Kaljulaid, uzstāsies televīzijā ar runu un pēcāk prezidenta svinīgajā pieņemšanā pasniegs valsts apbalvojumus.

Vai tu zināji?

Igaunijas un Somijas nacionālajām himnām ir viena un tā pati melodija, kuru autors ir Fredrik Pacius. Igaunijas himnas vārdus 1869. gadā radījis Johans Voldemārs Jansens un tās nosaukums tulkojumā ir "Mana dzimtene, mana laime un prieks".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43872404sec.