Iepazīsti kīkingu – neprātīgu sporta veidu, kas radīts Igaunijā (video)

Vai jūs piesaists adrenalīns un reibinošs augstums? Un kā ar drošu sevis pārvarēšanu? Ja jūtaties uzrunāti pārvarēt savas sajūtu robežas, kīkings ir viena no aktivitātēm, ko Igaunijā noteikti jaizmēģina.

Kīkings ir Igaunijā izgudrots sporta veids, kura mērķis ir ar šūpolēm veikt pilnu apli apkārt šūpoļu asij. Pirmās kīkinga šūpoles 1993. gadā radīja Ado Kosks, kas dzīvo Pērnavas pilsētā, Igaunijā.

Kīkinga šūpoles no parastajām šūpolēm atšķir vairāki aspekti. Pirmkārt, šūpolēm var mainīt to garumu – garums tiek mērīts pēc šūpoļu kārts, kas savieno šūpoļu pamatni ar asi. Turklāt uz kīkinga šūpolēm šūpošanās vispārējā gadījumā notiek stāvus, kā arī tiek izmantota noteikta pietupšanās tehnika, kas ievērojami atšķiras no tradicionālās šūpošanās paņēmieniem.

Ja ar parastajām šūpolēm nav iespējams šūpoties apkārt asij, un šūpošanās mērķis ir patīkama brīvā laika pavadīšana, tad kīkinga mērķis ir tieši apgriešanās apkārt šūpoļu asij, kā arī būtiska loma šeit ir sacensību garam.

Kīkings ir īpašs sporta veids

Atšķirībā no citiem adrenalīnu nodrošinošiem sporta veidiem, kīkings ir nekaitīgs un drošs. Lai garantētu drošību, jūsu kājas un rokas ar speciālu siksnu palīdzību tiek piestiprinātās pie šūpoļu kārts un šūpoļu pamatnes. Turklāt kīkings vienlaikus piedāvā izaicinājumu gan jūsu fiziskajai, gan arī garīgajai sagatavotībai – papildus muskuļu izturībai un fiziskajai sagatavotībai ļoti svarīga ir arī kīkinga tehnika, ķermeņa kontrole un baiļu pārvarēšana. Tādējādi kīkinga pasākumos bieži vien var redzēt situācijas, kad jauna meitene kīkingā ir ievērojami veiksmīgāka nekā liels muskuļots vīrietis.

Iesācējiem, kīkinga interesentiem, iesaka šūpoļu kārts garumu uzstādīt 3-5 metru augstumā (atkarībā no fiziskās formas un citiem tamlīdzīgiem iemesliem). Ja šūpolēm kārts garums ir iestatīts 7,13 metri, tad dalībnieks atrodas apmēram 15 metru augstumā no zemes, kas ir aptuvens piecstāvu mājas augstums!

Kīkingu Igaunijā var izmēģināt vairākās vietās. Tā kā Igaunijas laika apstākļi ir mainīgi, vieglākais veids, kā atrast piemērotu pakalpojuma sniedzēju, ir kontaktēties ar Igaunijas Kīkinga federāciju. Federācijā strādājošie speciālisti savedīs jūs ar profesionāļiem, kas var piedāvāt jums kīkinga iespējas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75473714sec.