Tallinā apkārt viduslaiku vecpilsētai norisināsies maratons (video)

"Tallinna Maraton" ir Igaunijas lielākais tautas sporta pasākums sporta entuziastiem un šogad tas notiks Tallinas centrā no 2019. gada 6. līdz 8. septembrim.

Programma, kas ilgst trīs dienas, piedāvā distances dalībniekiem jebkurā vecumā un jebkurām spējām. Programmā ir 42 km, 21 km, 10 km skrējieni, Nike Jauniešu skrējiens 5 km un bērnu skrējieni. Pagājušajā gadā sacensībās piedalījās aptuveni 24 000 dalībnieku no 67 valstīm.

Skrējiens apkārt viduslaiku vecpilsētai uz moderno pilsētas centru

Maratons "Tallinna Maraton" skriešanas entuziastiem piedāvā unikālas emocijas, skrienot cauri modernajam pilsētas centram un vecpilsētai, kas ir viena no labāk saglabātajām viduslaiku pilsētām Eiropā, un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Turklāt atjaunotā skriešanas trase šķērsos bohēmisko Kalamaja pilsētas rajonu, vīsies pa gleznainās Stroomi pludmales celiņiem uz Rocca al Mare rajonu, kā arī uz Igaunijas brīvdabas muzeju un Kultūras kilometru. Šīs skrējiens ir gandrīz kā ekskursija Tallinā! Katrs dalībnieks atcerei pēc skrējiena saņems iespaidīgu medaļu, bet maratona dalībnieki arī T-kreklu un personalizētu numuru.

Jubilejas piedāvājumi turpinās!

Igaunijas simtās jubilejas gadā aizsākušās svinības turpinās arī šogad, kad ir pagājuši 30 gadi no pirmā maratona skrējiena, kas startēja ar nosaukumu "Tallinna Maraton", un Igaunijas populārākais tautas skrējiens "Tallinna Sügisjooks Optibet 10 km" atzīmē savu 20. notikšanas reizi. Pievienojot šeit Tallinas pirmreizējo rakstisko pieminēšanu pirms 800 gadiem - 1219. gadā Indriķa Livonijas hronikā, ir patiesi cienīgi atzīmēt visus šos apaļos gadskaitļus ar tradicionāliem simboliem.

Tādējādi šī gada jubilejas kreklus un medaļas daiļo tradicionālie ozolu lapu motīvi. Tie, kas savā izvēlētajā trasē spēj šķērsot finiša līniju, ir stipri kā ozoli. Medaļa ar unikālo ozollapas motīvu ir apliecinājums tam, ka, cenšoties sasniegt mērķi, esat kļuvuši stiprāki gan fiziski, gan garīgi. Papildus unikālajām medaļām arī šī gada maratona un rudens skrējiena jubilejas kreklus rotās zeltainas rudenīgas ozollapas, kas lieliski ir piemērotas, lai raksturotu lielāko Igaunijas tautas sporta pasākumu – šis pasākums tomēr ir kā skriešanas cienītāju  dziesmu svētki!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.03.2024 - 22.03.2024 Krakova,Zakopane un Augstie Tatri Latvia Tours
Zinātāji stāsta, ka Krakovā izdodas pašas labākās iepirkšanās tūres. Tur atrodami gan mazi saloniņi ar neredzētām lietām, gan arī visu zināmo | Skatīt vairāk
no 199.00 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5425849sec.