Uz Igaunijas salām vari doties arī ar lidmašīnu

Igaunija ir ne vien mežiem un ezeriem bagāta zeme — tai ir arī apburošas salas, kurās baudīt mierpilnu atpūtu no mūsdienu dzīves rosības un burzmas. I

gaunijas lielākās salas ir Sāremā, Hījumā, Vormsiun Roņu sala. Tās ir unikālas un cita no citas ļoti atšķirīgas, ja plānojat apskatīt Igaunijas skaistākās vietas, noteikti apmeklējiet arī salas. Taču daudzi nezina, ka dažās no šīm pērlēm iespējams nokļūt arī ar lidmašīnu. Ja nevēlies kāpt uz prāmja, uz Sāremā, Hījumā un Roņu salu vari doties lidmašīnā.

Sāremā ir Igaunijas lielākā sala, tā ir tik liela, ka brīžiem gadās aizmirst, ka patiesībā atrodaties uz salas, ko no visām pusēm apskalo Baltijas Jūra. Sāremā ir populārs tūristu galamērķis, kas visu gadu apmeklētājus piesaista ar plaukstošo spa un kūrortu nozari. Salas dienvidu krastā esošā galvaspilsēta Kuresāre atrodas stundas brauciena attālumā no prāmju ostas netālajā Muhu salā. Taču lidmašīna no Tallinas lidostas Kuresārē jūs nogādās nieka 40 minūšu laikā.

Šo reisu nodrošina Transaviobaltika ar British Aerospace Jetstream 32 lidmašīnu, kurā ir 19 pasažieru vietas.Lidmašīna Kuresārē uzkavējas 15 minūtes un tad dodas atpakaļceļā uz Tallinu. Biļetes iespējams iegādāties tiešsaistē vietnē saartelennuliinid.ee. Kuresāres lidosta atrodas tuvu pilsētas centram, kurā iespējams nokļūt, dodoties 30 minūšu pastaigā vai 10 minūtes ilgā braucienā autobusā.

Hījumā sala atrodas nedaudz uz ziemeļiem no Sāremā un neseno gadu laikā ir piedzīvojusi ievērojamu tūristu pieplūdumu, jo salā parādījušies aktuāli gardēžus interesējoši piedāvājumi. Brauciens ar prāmi uz Hījumā no Igaunijas rietumkrasta pilsētas Hāpsalu ilgst aptuveni pusotru stundu, bet ar lidmašīnu tajā iespējams nokļūt jau 30 minūšu laikā. Arī šo reisu nodrošina Transaviobaltika ar British Aerospace Jetstream 32 lidmašīnu.  Lidmašīna Kērdlā uzkavējas 15 minūtes un tad dodas atpakaļceļā uz Tallinu. Kērdlas lidosta atrodas aptuveni 5 kilometru attālumā no Kērdlas pilsētas centra, taču līdz tam ar autobusu iespējams nokļūt 15 minūšu laikā.

Pārlidojumi abos reisos ir ļoti īsi, to laikā netiek piedāvāti pakalpojumi, taču tā kā lidojumi notiek samērā zemu, to laikā nav jāuztraucas par ausu aizkrišanu, turklāt pa lidmašīnas logiem paveras fantastisks skats uz visu Igaunijas krasta līniju.

Savukārt piedzīvojumus alkstošajiem ceļotājiem Igaunija piedāvā ko īpašu. Tā ir Roņu sala, kas atrodas samērā tālu no Igaunijas pamatteritorijas un ģeogrāfiski ir pat tuvāk Latvijai nevis Igaunijai. Šī nelielā jūras vidū esošā un ciešas vietējo kopienas apdzīvotā saliņa ir apveltīta ar pārsteidzošu neskartu dabu un apjozta ar Igaunijā garāko baltu smilšu pludmali.

Visu gadu tajā iespējams nokļūt ar prāmi no cietzemes (aptuveni 3 stundu brauciens) vai no Sāremā salas. Taču laikā no oktobra līdz maijam turp iespējams doties arī ar reisu no Pērnavas, pārlidojumam tā operators Avio OÜ izmanto deviņvietīgo Britten-Norman Islander lidaparātu. Šis pakalpojums pamatā paredzēts vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot iespēju ātri nokļūt darīšanās Sāremā vai cietzemē, nepavadot uz prāmja turp un atpakaļceļā 6 stundas. Bet arī pārējie ir aicināti šo iespēju izmantot.Vairāk informācijas skatiet vietnē lendame.ee. Būtu prātīgi pirms ierašanās laikus rezervēt naktsmītni, un ar vietējo iedzīvotāju palīdzību organizēt arī transportu no lidlauka uz ceļojuma mērķi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51465988sec.