3 veidi, kā baudīt ziemu Tallinā

Tallina ar personīgo transportu vai komfortablu autobusu ir sasniedzama dažās stundās, un Igaunijas galvaspilsētā katrs pat ziemā viegli var atrast kā interesanti pavadīt laiku gan dienas, gan vairāku dienu ceļojumā.

Pāri robežai - tātad ārzemes

Lai arī blakus Latvijai, tomēr Igaunijā, jo īpaši Tallinā, pārņem sajūta, ka esi ārzemēs. Ja ir izvēlēta viesnīca, pa kuras logu var redzēt ostu, tad rodas skaidrība, kāpēc Tallinā arī ziemā ir tik rosīga tūrisma dzīve. Sajūta, ka jebkurā brīdī ir redzams kāds vienā vai otrā virzienā kursējošs pasažieru prāmis. Tie galvenokārt šurp atved skandināvu tūristus, kuri attiecīgi pamatā ietekmē vecpilsētā valdošo gaisotni. Apkārt daudz skan kāda no skandināvu valodām, mazāk dzirdama krievu valoda. Lai vai kā, bet Tallinas atrašanās vieta tuvāk ziemeļiem arī nodrošina, ka pārsvarā tur ziemā arī ir aukstāks – tātad labāk saģērbties silti, noderēs arī cimdi. Savs šarms ir Tallinas ostas teritorijai, kas aizvien turpina attīstīties. Zinātāji teic, ka vecpilsētā paēst var pat lētāk, nekā ostas tuvumā.  

Īpašs stils kafejnīcu, restorānu interjerā

Paēst Tallinā var visdažādākajās kafejnīcās un restorānos – to tematika ir patiešām dažāda. Savai gaumei un maciņam var katrs atrast piemērotāko, pameklējot iepriekš internetā vai pajautājot vietējiem. Iespējams, pastaigās laikā jūs uzrunās kāda kafejnīca vai restorāns, kas piesaistīs ar savu īpašo interjeru. Daudzviet tos var papētīt pa logu, bet tiešām daudzas sabiedriskās ēdināšanas vietas veidotas ar izdomu. Var viesoties arī atsevišķos augstas klases restorānos, piemēram, NOA, kura virtuvi vairākkārt izcēluši arī Latvijas šefpavāri. Var doties uz Rotermanni kvartālu, kur vecās rūpniecības ēkas pārtop modernā arhitektūrā, vienuviet apkopojot dažādas ēstuves – patiks arī veģetāriešiem. Tāda sava republika! Vecpilsētā vietējā konfekšu ražotāja "Kalev" veikaliņā var paskatīties, kā meistare apglezno marcipāna figūras, turpat ieeja kafejnīcai – logā griežas panorāmas rats.  Ak, jā, ja negribas neko eksperimentēt no igauņu piedāvātā, vienā no Tallinas lielveikaliem izvietojies arī mūsu "LIDO".  Pastaigājoties un pusdienojot, Tallinā var nemanot pavadīt dienu. Vecpilsētā tikpat kā nav transporta, kas dod mierīgu iespēju kājām to izstaigāt krustām šķērsām.

Interesanti muzeji un piedzīvojumu aktivitātes

Tallinā netrūkst interesantu muzeju un izklaižu, turklāt vairākās vietās īpaši interesanti ir bērniem. Nevajag pārrēķināties, ka vienā dienā pagūsiet redzēt visu, tāpēc lietderīgāk izvēlēties vienu, divus lielākus apmeklējuma objektus. Tallinas televīzijas tornis ar pilsētas redzamu 360 grādu skatā ir viena no iespējām, hidroplānu ostā ierīkotais Igaunijas jūras muzejs aizrauj gan lielus, gan mazus. PROTO izgudrojumu fabrika – piedzīvojumu centrs ir viens no Tallinas TOP jaunumiem, kurā atraktīvā veidā baudīt izgudrojumu vēsturi. Protams, ja Tallinas apmeklējums iekrīt novembra beigās, decembrī, Tallinas vecpilsēta apvienojumā ar tirdziņu tā aktivitātēm, lielo svētku egli ir viena no brīnišķīgākajām Ziemassvētku noskaņas vēstnesēm Eiropā! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52688384sec.