Tallina – visromantiskākā Baltijas jūras reģiona pilsēta

Kompānija Wonderful Copenhagen tika veikusi aptauju, kuras rezultātā ir secināts, ka no 14 populārākajām tūristu pilsētām, kas atrodas ap Baltijas jūru, visromantiskākā modernākā ir Igaunijas galvaspilsēta Tallina. Bez tam tiek atzīmēts, ka Tallinā ir īpaša arhitektūra un dizains.

Kā iegansts, lai apmeklētu Tallinu – pilsētu ar "īpašu atmosfēru", ir atzinuši 63% respondentu, bet kā "visromantiskāko pilsētu" Igaunijas galvaspilsētu ir saskatījuši 65,4% respondenti. Otrajā pozīcijā (pēc romantisma principa) ir nosaukta Viļņa (65,2%), bet trešajā – Rīga.

Turpretī nominācijā "arhitektūra un pilsētas dizains" līderpozīciju ieņem Rīga, kurai seko Tallina un Viļņa. Vēsturiskajā ziņā vislielākā popularitāte ir Tallinai un Zviedrijas pilsētai Upsalai.

Jāatzīmē, ka ar Tallinu tūristi ir palikuši visapmierinātākie, jo tūristi nav īpaši daudz cerējuši, bet saņēmuši pretī daudz patīkamus iespaidus. Visvairāk Tallinā ceļotājiem nav patikuši citi tūristi uz ielām. Jāatzīmē, ka tā tūristiem ir jau kā tradicionāla iezīme.

Kā jau iepriekš Travelnews.lv rakstījām, tad par vismodernāko, interesantāko, tīrāko un zaļāko ir atzīta Somijas galvaspilsēta Helsinki. Bez tam visi aptaujātie atzīmē, ka Helsinki ir ideāla vieta nedēļas nogalēs atpūtai.

Lielākie Helsinku konkurenti – Stokholma un Tallina respondentu vērtējumā ir vairāk tradicionālas pilsētas, ar vēsturisku ievirzi. Stokholma piesaista galvenokārt ar saviem kulturālajiem pasākumiem. Pret Malmi un Kopenhāgenu tūristi attiecas līdzīgi kā pret Helsinkiem, uzskatot pilsētu kā labu vietu pastaigām.

Kopumā aptaujā piedalījās 5000 respondentu, kuri tika apmeklējuši 14 ziemeļu pilsētas 2007.gada vasarā.

 

Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau aicina piedalīties pētījumā par Tallinu kā tūrisma galamērķi. Ikviena viedoklis ir svarīgs, tāpēc par anketas aipildīšanu tiek solītas arī pārsteigumu balvas. Seko linkam un aizpildi anketu (angļu valodā): www.tourism.tallinn.ee/survey

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65704894sec.