Hanzas dienās Igaunijā var izbaudīt viduslaiku gaisotni

Līdz ar vasaras sezonas sākšanos ir pienācis laiks krāšņajiem viduslaiku svētkiem, ko ik gadu ar nepacietību gaida tūkstošiem Igaunijas iedzīvotāju un viesu. Hanzas savienībā viduslaikos bija aptuveni 300 pilsētas Eiropā, un septiņas no tām atrodas Igaunijā. Tās katru gadu pošas grezniem svētkiem un aicina ikvienu aizceļot gadsimtiem senā pagātnē.

„Līdzīgi kā Venēcijai ir karnevāli mums ik gadu ir Hanzas dienas. Meistari demonstrē savas prasmes un apmeklētāji var izmēģināt savas spējas. Šie festivāli rada daudz jautrības un vienlaikus ir ļoti izglītojoši. Lieliski pasākumi jo īpaši skolēnu brīvdienās,” informē Elin Priks, Enterprise Estonia Igaunijas Tūrisma padomes mārketinga konsultante.

Viduslaiki sastop mūsdienas

Vasaras galvaspilsēta Pērnava ir tikšanās vieta Hanzas savienības dalībniekiem. Pērnavā šajā laikā notiks 30. starptautiskās Hanzas dienas no 24.-27. jūnijam, kas pulcēs delegātus un līdz pat 100’000 tūristus. Kultūras programma piedāvā viduslaiku tirgu, neskaitāmus koncertus, brīvdabas uzstāšanās un pasākumus.

Viduslaiku dienas notiks arī Tallinā (8.-11.jūlijs), Viljandi (13.-18.jūlijs) un Tartu (16.-18.jūlijs). Apmeklētāji ir aicināti izbaudīt krāšņo Hanzas uzplaukuma laika atmosfēru – viduslaiku karnevālu, tirgu, nodarbības un teātra izrādes. Tartu Hanzas dienu šī gada vadmotīvs ir viduslaiku kāzu tradīcijas, un visi apmeklētāji ir aicināti ierasties vēsturiskajam periodam atbilstošos kostīmos.

„Pasākumi un aktivitātes Igaunijas pilsētās ir interesantas visiem ģimenes locekļiem – no maziem bērniem līdz pat vecvecākiem. Tie sniedz unikālu pieredzi un, cerams, sagādās patīkamas atmiņas ilgam laikam,” papildina Elin.

Latvija ir viena no Igaunijas tūrisma prioritātēm, tāpēc pašlaik Latvijā turpinās kultūras brīvdienu kampaņa „Rezervēts”, kuras mērķis ir aicināt latviešus izbaudīt Igaunijas lieliskās kultūras bagātības. Vairāk informācijas var uzzināt apmeklējot mājas lapu www.visitestonia.com/lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Estravel Latvia
,


Rija Old Town Hotel Tallin
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46943212sec.