Rīga dāvina Tallinai senlaicīgi rotātu eglīti

06.12.2010 Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Rīgas Melngalvju namu dāvināja Tallinas pilsētai un Tallinas Melngalvju namam senlaicīgi rotātu Ziemassvētku eglīti. Tallinas iedzīvotāji un viesi varēs aplūkot šo Rīgas egles 500 gades vēstnesi Tallinas Melngalvju namā līdz 6.janvārim.

Ziemassvētku egli Tallinas mēra padomniekam kultūras jautājumos Jüri Kuuskemaa pasniedza RTAB direktors Gastons Neimanis.

“Mēs vēlamies dalīties Ziemassvētku egles 500 gades priekā ar mūsu kaimiņiem igauņiem, kuriem arī bija liels potenciāls kļūt par pirmās rotātās egles saimniekiem. Tomēr Melngalvju brālība Rīgā egli pušķoja 1510.gadā, kamēr Rēveli, tagadējo Tallinu, šī Rīgā sāktā tradīcija sasniedza pēc četriem gadiem. Godinot Rīgas un Tallinas vēsturiskās saiknes, mēs dāvājam Tallinas Melngalvju namam rotātu Ziemassvētku eglīti un ceram, ka pēc četriem gadiem, kad Tallinas eglei būs 500, varēsim uzņemt viesos Rīgā igauņu delegāciju ar egli un šī savstarpējā egļu dāvināšana kļūs par sadraudzības tradīciju,” piebilst G. Neimanis.

Rīga atzīmē 500 gadu jubileju, kopš Melngalvju brālības pārstāvji 1510.gadā šeit rotāja pirmo Ziemassvētku egli. Šogad Ziemassvētku laikā pilsētā tiks godināta gadsimtiem ilgā tradīcija, rotājot egles visos lielākajos Rīgas pilsētas laukumos, pie kultūras namiem un tirdzniecības centriem. Galvenā piecsimtgadei veltītā pilsētas egle atrodas Rīgā, Rātslaukumā, iepretim Rīgas Melngalvju namam.

SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētājs Kārlis KavacsMelngalvju nama vārdā novēl: "Melngalvju nams Rīgā lepojas ar vēsturiskajām saitēm starp Rīgu un Tallinu. Par sakariem starp Livonijas Melngalvju brālībām liecina pat tādas relikvijas kā zviedru karaļa Kārļa XII labās kājas zābaks, kas atrodas Rīgā, bet kreisās kājas – Tallinā. Un labumu var gūt tikai no pāra. Tāpat to varam attiecināt uz mūsu pilsētām un valstīm, kas, stiprinot savstarpējos sakarus, viena otru var atbalstīt un papildināt, kļūstot stiprākas. Pasniedzot Jums kādāvanu Rīgas Ziemassvētku lepnumu - rotātu egli, novēlam, lai šajos svētkos ikviena tās apbrīnotāja sirdī iemirdzas vēl vairāk gaismas, siltuma un cerības!"

“Kompānijai Hansabuss Latvia ir liels gods veikt šādu RTAB uzticētu uzdevumu –simboliskas 500 gadus vecās egles pārvešanu no Rīgas uz Tallinu. Dāvinājums Tallinai tiks droši apsargāts visā ceļojuma laikā,” piebilst Hansabuss Latvia pārdošanas direktors Andrejs Vanags.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Estravel Latvia
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40827703sec.