Ziemeļu kaimiņi aicina latviešus ķert piedzīvojumus Igaunijā

2011.gada 13. maijā, Enterprise Estonia Igaunijas Tūrisma padome Latvijā atklāja kultūras tūrisma kampaņu “Ķer piedzīvojumus Igaunijā!”, lai mudinātu latviešus apvienot atvaļinājuma pavadīšanu ar lieliskas kultūras pieredzes gūšanu Igaunijā. Turklāt Igaunijas kā tūrisma galamērķa popularitātes pieaugumu apliecina fakts, ka šī gada pirmajos divos mēnešos tūristu skaits no Latvijas ir pieaudzis par 17%.

Mēs ar patiesu aizrautību un iedvesmu dalāmies ar savu vienlaikus tradicionālo un moderno kultūru. Augstu vērtējam to, ka arvien vairāk latviešu atzīst Igauniju par apmeklēšanas vērtu. Papildus ikgadējiem pasākumiem, mēs varam piedāvāt jaunus tūrisma objektus – salmu teātri, Ahhaa zinātnes centru, VDK muzeju – šie ir tikai daži piemēri, kuru dēļ vien ir vērts atkal paviesoties Igaunijā. 2011. gadā piedāvājums kļūst vēl plašāks – Tallina kā Eiropas kultūras galvaspilsēta, Tartu notiks starptautiskais Europeade festivāls, kā arī citi populāri un gaidīti festivāli, notikumi, kultūras aktivitātes visā Igaunijā,” atklāj Tarmo Mutso, Igaunijas Tūrisma padomes direktors.

Pārsteidzošā Igaunija

2010. gadā tūristu skaits pieauga par 13%, salīdzinot ar 2009. gadu, tā sasniedzot jaunu rekordu – 3,2 miljoni nakšņošanas reižu. Turklāt palielinās ne vien tūristu skaits, bet arī uzturēšanās ilgums kļūst garāks. Šo skaitu papildina arī tie daudzkārtējie viesi, kuriem ar igauņiem jau izveidojušās ciešākas un personiskākas saites un kuri apmetas pie draugiem vai radiniekiem.

Latvijas tūristu skaits Igaunijā ir ievērojams – pieaugums ir par 6%, kas nozīmē, ka 2010. gadā 72 684 viesu no Latvijas ir izbaudījuši Igaunijā pilsētas, dabas brīvdienas, SPA kūrortus un viesojušies Igaunijas salās. Latvieši pēc apmešanās datiem ieņem 5. vietu, ierindojoties aiz Somijas, Krievijas, Zviedrijas un Vācijas viesiem. Pateicoties tuvajai atrašanās vietai un salīdzinoši mazajiem attālumiem, latviešiem ir ļoti ērti kombinēt dažādās vēlmes un atklāt arvien jaunus, pārsteidzošus galamērķus un iepazīt tuvāk vietas, kurās jau būts.

Ķer piedzīvojumus Igaunijā!

Kultūras tūrisma kampaņa sākas 13. maijā, un tā ilgs līdz septembrim. Mājas lapā www.visitestonia.com Igaunija piedāvā atklāt kultūru, izbaudot ēdienus, arhitektūru, vēsturi, muzejus un galerijas – atliek vien izvēlēties tēmu. Savukārt veiksmīgākie saņems īpašus ielūgumus apmeklēt pasākumus Igaunijā bez maksas, turklāt būs lieliska iespēja izvēlēties no četriem variantiem sev tīkamāko.

Vēl jo vairāk, ar www.visitestonia.com palīdzību ļoti vienkārši iespējams izveidot individuālus ceļvežus. Atliek veikt dažas atzīmes mājas lapā, un ātri vien ir tapis izvēlētais ceļojuma maršruts. Tas ir lielisks veids, kā atklāt Igaunijas bagātīgo kultūras mantojumu no dažādiem skatupunktiem – sākot no militārā, igauņu nacionālo krāsu, spoku un leģendu līdz pat reliģiskiem ceļvežiem. Igaunija vienmēr rada jaunus veidus, kā pārsteigt un aizraut savus viesus, pat tos, kuri apmeklējuši Igauniju vairākkārt.

Uzzini vairāk par Igauniju: www.visitestonia.com

Un kultūras sērfošanu: www.tallinncalling.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Riga Islande Hotel
,


Grand Palace Hotel
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75206995sec.