Mūzikas festivāls «Schilling» pārstāves plašu stilu spektru

IGAUNIJAS INDIE MŪZIKAS FESTIVĀLS „SCHILLING” PIEDĀVĀ BAUDĪT AIZVIEN LIELĀKU POPULARITĀTI IEGŪSTOŠO ALTERNATĪVO MŪZIKU NO LATVIJAS, ANGLIJAS, KRIEVIJAS UN IGAUNIJAS.

Daiļās Mūzikas festivāls "Schilling", kas notiek jau piekto gadu pēc kārtas, šogad interesentus pulcēs 2. jūlijā dažu kilometru attālumā no Latvijas-Igaunijas robežas izvietotajā Pērnavas apriņķa Kilingi-Nõmme pilsētiņā. Šīs vasaras festivālā būs iespēja iepazīties ar dažādām grupām, kas pārstāv plašu stilu spektru, sākot no indie-rock un shoegaze līdz eksperimentālajam folk un elektroniskajam popam.

Viens no festivāla viesmāksliniekiem būs Cēsu grupa „Starmetis” (www.draugiem.lv/starmetis), kas ir līdz šim neatklāta Latvijas underground mūzikas pērle. Ansambļa vadītājs ir Andris Tereško (ģitāra, balss, programmēšana: ex-Pirmdienu Vitamīni), grupas dalībnieki: Ilze Nīmane (bass), Līga Krieviņa (taustiņinstrumenti) un Maksimilians Biezais (bungas). Grupas 2011. gadā iznākušajā digitālajā albumā „Distance” dzirdamo mūziku var raksturot kā melodisku, siltiem toņiem piesātinātu shoegaze-sintezatorpopu. „Starmetis” jūlijā uzstāsies arī nozīmīgajā Latvijas mūzikas festivālā „Pozitivus”.

Viens no Schilling centrālajiem izpildītājiem ir Anglijas grupa "Oddfellows Casino", kas spēlē ar maiga skanējuma folk un džeza elementiem bagātinātu popu. Grupas līderis Deivids Bremvels (David Bramwell) ir sadarbojies arī ar tādiem ansambļiem, kā "Stereolab”, „The Go! Team” un "Fujiya & Miyagi” No Londonas dalībai festivālā ieradīsies arī ”Design A Wave", kuru spēlēto mūzikas stilu varētu raksturot kā synth-wave, kam jūtama dvēseles tuvība arī ar James Ferraro, Ariel Pink vai John Maus stila māksliniekiem. No Krievijas māksliniekiem Schilling būs vērojams Pēterburgas jaunā dueta „If We” sniegums. Grupas mūzikā sastopas nostalģiskais Amerikas new-indie mūzikas stils, kurā jūtamas Beach Fossils un Wild Nothing ietekmes, ar krievu pop-rock à la Поп-механика, Аквариум vai Кино.

Papildus aizrobežu ansambļiem, uz Schilling brīvdabas estrādes kāps arī pazīstamas Igaunijas grupas un atsevišķi izpildītāji – leģendārā roka grupa „Ultima Thule”, Igaunijas vienas no pazīstamākajām shoegaze grupām „Pia Fraus“ pēctecis "Imandra Lake", eksperimentālā folk-pop atskaņotājs, soloģitārists Pastacas, kā arī uz skatuves bieži improvizēt mīlošais Tartu ansamblis "Superliustik".

Klubā notiekošajā pēcballītē uzstāsies psihodēlās dada-pop mūzikas grupa „Kreatiivmootor (EST)”, kas ar savu jauno programmu paspējusi iekarot jau Anglijas klausītāju simpātijas, kā arī humoristisku elektronisko popu igauņu valodā izpildošā grupa „Laulan Sinule(EST). Par deju mūziku rūpēsies Somijas un Igaunijas DJ.

Schilling biļetes var iegādāties Piletilevi biļešu tirdzniecības vietās, interneta mājas lapā www.piletilevi.ee un Statoil degvielas uzpildes stacijās (Igaunijā). Biļešu cena iepriekšpārdošanā (no 1.jūnija) ir 16€, bet pasākuma dienā (2.jūlijā) - 20€. Schilling kuba nakts biļetes cena ir 4€, biļetes nopērkamas vienīgi pie ieejas klubā.

Tiek gatavots mūzikas izlases albums "Schampler 2011”, kurā būs apkopota visu festivāla dalībnieku mūzika. Izlase būs pieejama gan CD, gan kasetes formātā un pārdošanā tā parādīsies dažas nedēļas pirms festivāla. Izlasi par sviestmaizes cenu varēs iegādāties arī festivāla norises vietā.

MTÜ Huumus un kohviradio.com organizētais Schilling festivāls ir viens no savdabīgākajiem Igaunijā. Gadu gaitā uz Schilling skatuves kāpuši daudzi vairāk vai mazāk pazīstami alternatīvās, indie, folk, pop un elektroniskās mūzikas izpildītāji, t.sk. grupa „Samamidon ” no ASV . Kimya Dawson (ASV), Darren Hanlon (AUS), Je Suis Animal (NOR), Joose Keskitalo (FIN), Dun Dun (LAT) un daudzi citi. Pasākums ir gadu no gada audzis – galvenokārt tieši sava satura ziņā. Papildus pamata koncertam notiks arī pēcballīte kulbā, risināsies mākslas projekti, tiks piedāvātas oriģinālas izklaides bērniem. Kas reiz jau apmeklējis Schilling, atkal un atkal te atgriežas – šoreiz jau kopā ar draugiem, jo Schilling mistiski raibā publika, neparastā norises vieta un labi izvēlētais mākslinieku pulks veido tik vitamīniem bagātu auru, bez kuras nākamā pārziemošana var izrādīties neticami grūta.

Ar dalībnieku mūzikas paraugiem un video var iepazīties festivāla mājas lapā http://schilling.ee/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58049917sec.