Igauņu dziedātāji sniedz koncertu Vecrīgā

Ar dzīvās mūzikas koncertiem Vecrīgā aicina apmeklēt Igauniju Igauņu mūziķu koncerti reklāmas stendā – ar šādu nebijušu kampaņu „Enterprise Estonia” Igaunijas Tūrisma padome aicina latviešus apmeklēt Igauniju. Vecrīgā dzīvās mūzikas koncerti no 23. līdz 27. augustam notiks katru vakaru plkst. 19:00, reklāmas stendā Kungu un Grēcinieku ielu krustojumā.

„Mūsu mērķis ir atraktīvā veidā popularizēt Igauniju, un atvest kaut nelielu daļiņu no mūsu kultūras uz Latviju. Tāpēc mēs rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvājam populāru igauņu mūziķu netradicionālus koncertus pilsētvidē,” saka Tarmo Mutso, Igaunijas Tūrisma padomes direktors. „Tas, ka vairāk nekā 35’000 latviešu šī gada pirmajā pusē apmeklējuši Igauniju, kā arī tas, ka tūristu skaits no Latvijas, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu ir pieaudzis par 15%, stiprina mūsu pārliecību, ka latvieši uzskata Igauniju par pievilcīgu tūrisma galamērķi.”

Igauņu mūzika Vecrīgā

Igaunijā rudens sezona ir pārbagāta ar dažādiem kultūras pasākumiem un jo īpaši ar augstas kvalitātes mūzikas koncertiem. Mūzikas cienītāji var baudīt daudzveidīgu piedāvājumu, piemēram, „Tallinn Jazz Weekend”, Dizaina nakti, Jauniešu nakti, Tallinas Tumšo nakšu filmu festivālu, kā arī Džeimsa Blanta, Ričarda Klaidermana un grupas „Hurts” koncertus. Laikā, kad Tallina bauda Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu un visā valstī norisinās neskaitāmi pasākumi, Igaunijas Tūrisma padome pārcēlusi nelielu daļiņu no viņu kultūras uz Latvijas galvaspilsētu. Šonedēļ ikviens var baudīt piecu igauņu mākslinieku brīvdabas koncertus bez maksas:

23. augustā plkst. 19.00 - Orelipoiss

24. augustā plkst. 19.00 - Mari Kalkun

25. augustā plkst. 19.00 - Erko Niit

26. augustā plkst. 19.00 - Allan Vainola

27. augustā plkst. 19.00 - Keegi Kusagilt

Laimē ceļojumu uz Igauniju

Kampaņas sauklis „Atklāj Igaunijas kultūras pērles!” mudina latviešus pavadīt daudzveidīgas un aizraujošas kultūras brīvdienas Igaunijā. Kopš šīs nedēļas sākuma līdz pat 4. septembrim mājas lapā www.visitestonia.com/lv ikviens var izvēlēties vienu no četriem galamērķiem – Tartu, Pērnavu, Rakveri vai Tallinu, un laimēt ceļojumu uz Igauniju. Mājas lapa piedāvā dažādus atpūtas veidus Igaunijā, ieskaitot kultūras, vēstures un arhitektūras objektus, festivālus, kā arī iepazīt ēdienus un leģendas.

Informācija par Igaunijas māksliniekiem

„Orelipoiss”irtalantīgā igauņu dziedātāja un dziesmu autoraJana Pehkasolo projekts. Mūzikas žanru, kurā viņš spēlē, varētu nosaukt par „minimālisma elektroniku”, lai gan pārsvarā tas vispār nav klasificējams. Jans tāpat ir pazīstams ar dalību daudzos citos projektos, tādos kā „Claire’s Birthday”, „Ruffus”, „Koer” un „Köök”.

Mari Kalkun ir mūziķe, dziedātāja un komponiste. Viņas izpildītās dziesmas pārsvarā ir viņas pašas sacerētās kompozīcijas, kas tapušas dabas, igauņu dzejas un tautas mūzikas iedvesmotas. Daudzi viņas dziesmu teksti radīti ap Otrā pasaules kara laiku un tos sarakstījušivõru dzejnieki võru dialektā, kurš tagad jau ir izzudis.

Erko Niit Igaunijas mūzikas pasaulē ir daudzsološs džeza ģitārists, kā arī dziedātājs un dziesmu autors. Viņa siltā un patiesā personība atspoguļojas viņa mūzikā. Erko jau ir saņēmis dažas mūzikas balvas kā izpildītājs, turklāt aktīvi sadarbojas arī ar ievērojamākajiem Igaunijas džeza mūziķiem.

Alans Vainola ir Igaunijas alternatīvā roka mūzikas dzīvā leģenda. Alans ir igauņu dziedātājs, ģitārists un komponists, kā arī strādājis pie akustiskās „indie” mūzikas projektiem un sarakstījis mūziku skatuves izrādēm.

Keegi Kusagilt (tulkojumā „Kāds no kaut kurienes”) ir dziedātāja, kuru nevar uzskatīt par klasisku balāžu izpildītāju. Viņa ir drīzāk viena no tiem šodienas tumšajiem trubadūriem, turklāt, būdama arī dzejniece, viņa droši ar savu mūziku var uzburt skaistus zīmējumus, pārsteidzot savus klausītājus.

Uzzini vairāk par Igauniju: www.visitestonia.com un www.tallinncalling.com!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Rija Domus Hotel
,


Grand Palace Hotel
,


Rija VEF Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15411401sec.