Spēkavīrs Mareks Leitis atzīstami startē Igaunijā

Sestdien (15.10.2011) Igaunijas galvaspilsētā Tallinā plašās starptautiskās sacensībās starp divpadsmit Krievijas, Ukrainas, Ungārijas, Slovākijas, Lielbritānijas un, protams, Igaunijas atlētiem startēja arī latviešu spēkavīrs Mareks Leitis.

Tallinas vieglatlētikas manēžā iekārtotajā arēnā atlēti sacentās sešos vingrinājumos: rāmja nešanā, svara nešanā pa apli, baļķu celšanā, automašīnas turēšanā, akmeņu celšanā un svaru nešanā pa kāpnēm. Jau pirmajā vingrinājumā – 350 kg rāmja nešanā visus pārsteidza mūsu Leitis, apsteidzot visus trīs šīgada The World’s Strongest Man dalībniekus un 20 m distancē finišējot ar vislabāko rezultātu.

Otrajā vingrinājumā, kur atlēti pa apli nesa uzreiz četras meitenes, rezultāti bija ļoti blīvi un Marekam divpadsmit atlētu vidū tikai devītā vieta, zaudējot pāris metrus piektajai vietai.

Trešajā vingrinājumā – 4 baļķu celšanā mūsu atlētam gandrīz izdevās pacelt trīs baļķus. Pēdējo gan izdevās dabūt virs galvas, bet neizdevās iztaisnot muguru – neieskaitīts mēģinājums un zaudētu ļoti vērtīgi punkti.
Ļoti efektīgas dragreisa automašīnas turēšanā Mareks atgādināja par savu spēcīgo roku satvērienu un uzrādīja ceturto ilgāko laiku, saglabājot visai labas izredzes pacīnīties par godalgām.

Spēkavīru klasika – akmeņu celšana šoreiz nevis noslēdza sacensības, bet bija priekšpēdējais vingrinājums. Ne visiem izdevās pacelt visu piecus akmeņus, tomēr pieciem atlētiem, starp kuriem arī Mareks Leitis – padevās arī piektais 185 kg smagais akmens.

Pēdējam vingrinājumam bija liela nozīme vietu sadalījumā. Ja pirmajā vietā esošo pašlaik spēcīgāko igauņu atlētu Rauno Heinlu tikai katastrofāla neveiksme varēja nobīdīt zemāk, tad septīto no otrās vietas šķīra tikai pieci punkti, bet trešo no sestās – 1,5 punkti. 225, 250 un 275kg smagumus pa kāpnēm vislabāk uznesa igauņi. Labs rezultāts arī mūsu Marekam, tomēr pat ceturtais rezultāts šajā vingrinājumā nedeva augstāku vietu kopvērtējumā par piekto. Tas ir atzīstams rezultāts, ja ņem vērā, ka minimāli zaudēts diviem spēkavīru Čempionu līgā rūdītiem atlētiem un diviem igauņiem, kas bija īpaši gatavojušies šīm sacensībām ar šo inventāru.

Igaunijas Grand Prix rezultāti (labākie seši):
1. Rauno Heinla (Igaunija)   56,5
2. Janek Tobi (Igaunija)   49
3. Konstantin Iljin (Ukraina)  49
4. Lauri Nami (Igaunija)   47
5. Mareks Leitis (Latvija)   46
6. Markus Mannik (Igaunija) 43

Jau tagad Mareks Leitis, Agris Kazeļņiks un Didzis Zariņš gatavojas 19.novembrī gaidāmajām starptautiskajām spēkavīru sacensībām Arēnā Rīga, kur norisināsies Raimonda Bergmaņa kauss spēkavīriem, kas vienlaicīgi būs arī priekšpēdējais 2011. gada sezonas posms spēkavīru Čempionu līgā.

Sīkāk par dažādām spēkavīru sacensībām var uzzināt www.parstipru.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48331213sec.