«Tallinas gaismas biennāle» izgaismos gada tumšāko sezonu

No 24. novembra līdz 1. decembrim pirmo reizi Igaunijā norisināsies pasākums „Tallinas gaismas biennāle”, kā laikā galvaspilsētas centrs un viduslaiku vecpilsēta pārvērtīsies gaismas instalāciju izstādē. Pasākumā piedalīsies kā starptautiskie, tā arī vietējie profesionāļi, kuri prezentēs savas prasmes, liekot Tallinai burtiski mirdzēt gada tumšākajā periodā.

Jau šo svētdien, 24. novembrī ar vairākām mākslinieku un fotogrāfu radītām gaismas izstādēm un darbnīcām Igaunijas galvaspilsētā sāksies gaismas festivāls „Tallinas gaismas biennāle”. Festivāla pirmajā dienā būs iespēja vērot Igaunijas gaismas mākslas izstādi un britu zinātniskā mākslinieka Paula Frendlandera (Paul Friendlander) kinētiskās gaismas mākslas izstādi.

„Tallinas gaismas biennāles” apmeklējums var būt brīnišķīga iespēja visiem tiem, kas palaiduši garām nupat izskanējušo gaismas festivālu „Staro Rīga”. Pasākuma galvenā programma sāksies 29. novembrī ar gaismas instalāciju oficiālo ieslēgšanu. Savukārt turpmākās dienas Latvijas, Zviedrijas, Serbijas, Igaunijas un citu valstu mākslinieku darbi apmirdzēs visu Tallinas centru un vecpilsētu, kā arī ik dienu piedāvās īpašas gaismas meistarklases.

Latviju šajā festivālā pārstāvēs radošā organizācija „I Did It” ar interaktīvo gaismas instalāciju „Emogrāfs”. Laikā no 29. novembra līdz 1. decembrim šīs gaismas instalācijas radīšanā varēs piedalīties ikviens „Tallinas gaismas biennāles” apmeklētājs, jo „Emogrāfs” ir ierīce, kas uztver cilvēka sirdspukstus un liek griezties kaleidoskopam atbilstoši sirds sitienu tempam. Apmeklētājiem atliks vien ielikt pirkstu apbrīnojamajā ierīcē, kas mūzikas pavadījumā radīs skaistus, krāsainus mozaīkas zīmējumus uz ēkas sienas.

Papildus Tallinas pilsētas centra un vecpilsētas instalācijām un izstādēm norisināsies arī dažādas ar gaismas izmantošanu, radīšanu un veidošanu saistītas darbnīcas, piemēram, filmu un fotogrāfiju apgaismošana, arhitektūras un pat Ziemassvētku izgaismošanas darbnīcas. Taču arī tas nav viss, jo pasākuma programmā paredzētas arī daudzas citas aktivitātes visu vecumu apmeklētājiem. Tā, apgaismojot Tallinu, pasākums turpināsies līdz pat 1. decembrim.

Plašāka informācija par „Tallinas gaismas biennāli” pieejama interneta vietnē http://lightbiennale.ee/en.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50997996sec.